Suhi kolačići dio su svakog prosinačkog stola kada se češće družimo s dragim ljudima. Predlažemo vam jedan recept s 'najzimskijim' začinom cimetom i omiljenim dodatkom svakog deserta - čokoladom

Ovi mirisni keksići stajati zatvoreni, na sobnoj temperaturi i više dana, a upotpunite ih okusima i aromama kakvim god želite.

A ono najbolje je da smjesu možete napraviti ranije, držati u hladnjaku do 3 dana i tek onda peći.

Sastojci:

240 g glatkog brašna (može i pola integralnog, a pola bijelog brašna)
pola žličice praška za pecivo i pola žličice sode bikarbone
prstohvat soli
pola žličice cimeta
145 g maslaca
120 g šećera (bijelog ili smeđeg)
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
230 g čokolade (nasjeckane)

Suhi kolačići dio su svakog prosinačkog stola kada se češće družimo s dragim ljudima

Postupak:

1. Prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol.

2. Maslac miksajte sa šećerom (da smjesa postane lagana, pahuljasta i maziva). Umiksajte jaje i ekstrakt vanilije.

3. Dodajte brašno, prašak, sodu i sol. Lagano izmiksajte da se sastojci spoje.

4. Dodajte čokoladu i umiješajte kuhačom ili rukama.
Smjesu stavite u plastičnu vrećicu i ostavite u frižideru između 24-72h.

5. Smjesu izvadite iz vrećice, uzimajte komadić po komadić i oblikujte u kuglice veličine oraha. Pecite 13 minuta na 180°C. Ostavite da se u potpunosti ohlade.

Po želji polovicu svakog keskića umočite u utopljenu čokoladu.

Ostale slatke ideje za božićni blagdanski stol možete pročitati na blogu Sweetheart.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju