Kupaonica je prostorija u domu koju većina čisti najčešće jer u njoj održavamo osobnu higijenu. Pri čišćenju kupaonice želimo i da naša kada ili tuš kabina budu čiste, ali čistimo li ih možda nepotrebno prečesto ili pak prerijetko? Doznajte koliko često biste trebali čistiti kadu, odnosno tuš kabinu

Kako ne biste nepotrebno trošili vrijeme na čišćenje, dobro je znati koliko često je određene dijelove vašeg doma potrebno čistiti. Čišćenje kade i tuš kabine mnogima nije drag kućanski posao, ali je izuzetno važan jer se na tim mjestima skuplja vlaga te se stvara plijesan i talože bakterije.

Čišćenje kade i tuš kabine mnogima nije drag kućanski posao, ali je izuzetno važan jer se na tim mjestima skuplja vlaga te se stvara plijesan i talože bakterije

Kako biste spriječili takav prizor, dobro znati da je ove sanitarije dovoljno čistiti jednom u tjednu ili jednom u dva tjedna. Također, kadu nikada nemojte ribati četkom jer to može oštetiti njenu površinu. Najbolje je koristiti spužvu ili krpu te blago abrazivno sredstvo.

Iduća 3 savjeta učinit će čišćenje kade i tuš kabine brzim i učinkovitim:

1. Pošpricajte i ostavite.
Prije nego počnete čistiti ostatak kupaonice, obilno pošpricajte kadu, odnosno unutrašnjost tuš kabine sredstvom za čišćenje i ostavite da djeluje dok čistite druge dijelove kupaonice.

Za to vrijeme sredstvo za čišćenje će razgraditi masnoću i ostatke sapuna pa ćete kadu morati manje ribati.

2. Izribajte. Abrazivnom stranom spužvice izribajte otvor za odvod i prljavštinu s poda tuš kabine.

Dobro prebrišite cijelu površinu kade i unutrašnjosti tuš kabine, ne zaboravljajući pukotine i kutove. Starom četkicom za zube najbolje ćete oribati slavine.

3. Isperite. Ako u tuš kabini imate fiksnu glavu tuša, nabavite gumenu glavu tuša koju možete pričvrstiti na crijevo i tako lakše isprati zidove tuš kabine.

Ove glave tuša koje se po potrebi mogu pričvrstiti na crijevo i skinuti s njega, obično se koriste kod pranja kose i kućnih ljubimaca, a cijena im je povoljna.

Savjet plus:
Ne zaboravite redovito oprati i zavjese na tuš kabini ili kadi. Zavjese od vinila, sintetike, pamuka i jute možete prati u perilici rublja u vrućoj vodi i blagom deterdžentu. Zavjesu osušite na zraku.

Ako ne možete zavjesu prati u perilici, oribajte je s mješavinom vode i izbjeljivača u omjeru 10:1. Navucite zavjesu i kada nitko ne koristi tuša kabinu kako se voda ne bi zadržavala u naborima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju