Redovito perete kosu, ali činite li isto i sa svojim češljevima i četkama za kosu? Saznajte koliko često biste zapravo trebali čistiti češljeve i četke za kosu

Na češljevima i četama za kosu tijekom upotrebe nakupljaju se mrtve stanice kože s tjemena, ali i bakterije naročito kada češljamo kosu mokru poslije pranja. Zato je važno češljeve i četke redovito prati, ali, naravno, ne toliko često kao što peremo kosu.

'Na češljevima i četama za kosu tijekom upotrebe nakupljaju se mrtve stanice kože s tjemena, ali i bakterije naročito kada češljamo kosu mokru poslije pranja'

Frizerski stručnjaci savjetuju da češljeve i četke za kosu tretirate kao i četkice za nanošenje make-upa.

Prljavi češljeve i četke puni kose su veliko plodno tlo za bakterije. Dobro ih operite jednom mjesečno vrućom vodom i sapunom ili šamponom, kaže ekspert za kosu i vlasnik frizerskog salona Errol Douglas.

Obratite pažnju i na to kakve češljeve i četke upotrebljavate jer ćete tako ne samo spriječiti oštećivanje kose već i kosu dodatno njegovati. Za raščešljavanje mokre kose najbolji su češljevi sa širokim zupcima, dok će kvalitetna četka za stiliziranje pomoći da pojavu neprivlačnih, ispucanih vrhova svedete na minimum.