Redovito perete kosu, ali činite li isto i sa svojim češljevima i četkama za kosu? Saznajte koliko često biste zapravo trebali čistiti češljeve i četke za kosu

Na češljevima i četama za kosu tijekom upotrebe nakupljaju se mrtve stanice kože s tjemena, ali i bakterije naročito kada češljamo kosu mokru poslije pranja. Zato je važno češljeve i četke redovito prati, ali, naravno, ne toliko često kao što peremo kosu.

'Na češljevima i četama za kosu tijekom upotrebe nakupljaju se mrtve stanice kože s tjemena, ali i bakterije naročito kada češljamo kosu mokru poslije pranja'

Frizerski stručnjaci savjetuju da češljeve i četke za kosu tretirate kao i četkice za nanošenje make-upa.

Prljavi češljeve i četke puni kose su veliko plodno tlo za bakterije. Dobro ih operite jednom mjesečno vrućom vodom i sapunom ili šamponom, kaže ekspert za kosu i vlasnik frizerskog salona Errol Douglas.

Obratite pažnju i na to kakve češljeve i četke upotrebljavate jer ćete tako ne samo spriječiti oštećivanje kose već i kosu dodatno njegovati. Za raščešljavanje mokre kose najbolji su češljevi sa širokim zupcima, dok će kvalitetna četka za stiliziranje pomoći da pojavu neprivlačnih, ispucanih vrhova svedete na minimum.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju