Tijekom mjesečnice obično razmišljamo samo o bolovima i o tome kako se osigurati od nezgodnih mrlja na jednako nezgodnim mjestima. Međutim, odlučili smo obraditi i financijski aspekt mjesečnice i izračunati koliko nas ona košta tijekom života

Huffington Post napravio je zanimljivu analizu koja bi mogla iznenaditi žene. Izračunali su koliko tijekom života mjesečnica košta žene u SAD-u. Zbrojili su sve troškove koje mjesečno imaju zbog nje i došli do cifre od 20 tisuća dolara (oko 134 tisuće kuna).

U računici su, između ostalog, obuhvatili uloške, tampone, tablete protiv menstrualnih bolova, slatkiše koje jedemo zbog PMS-a i nove gaćice koje kupujemo zbog mrlja. Mjesečnicu u prosjeku imamo od svoje 13. do

Mjesečnicu u prosjeku imamo od svoje 13. do 51. godine života, a svaki mjesec traje između tri i šest dana. To znači da imamo 456 mjesečnica kroz period od 38 godina.

51. godine života, a svaki mjesec traje između tri i šest dana. To znači da u imamo 456 mjesečnica kroz period od 38 godina, a to je preračunato 2.280 dana.

Uz neke izmjene odlučili smo ovu računicu primijeniti na našu zemlju, izračunali koliko žene u prosjeku potroše na uloške, tampone i tablete protiv menstrualnih bolova i došli do svote od 46.512 kuna (koja bi se vrtoglavo povećala ako u nju uračunate slatkiše i donje rublje).

1. Pakiranje od 10 uložaka po cijeni od 16 kuna. Dnevno se potroši oko 5 uložaka, a to pomnoženo s 5 dana iznosi 25 uložaka po mjesečnici. To znači da u tijekom života žene u prosjeku potroše oko 1.140 pakiranja uložaka koje će platiti 18.240 kuna.

2. Pakiranje od 10 tampona po cijeni od 20 kuna. Mnoge žene radi sigurnosti kombiniraju tampone s ulošcima, a neke ih koriste same. Dnevno potroše 5 tampona i tijekom mjesečnice kupe 3 pakiranja tampona, što na kraju iznosi 22.800 kuna tijekom života.

3. Kutija s 10 tableta protiv bolova po cijeni od 20 kuna. Žene u prosjeku uzimaju po dvije tablete dnevno tri dana tijekom trajanja grčeva, što znači da tijekom života potroše 273 kutije tableta koje plaćaju 5.472 kune.