Tijekom mjesečnice obično razmišljamo samo o bolovima i o tome kako se osigurati od nezgodnih mrlja na jednako nezgodnim mjestima. Međutim, odlučili smo obraditi i financijski aspekt mjesečnice i izračunati koliko nas ona košta tijekom života

Huffington Post napravio je zanimljivu analizu koja bi mogla iznenaditi žene. Izračunali su koliko tijekom života mjesečnica košta žene u SAD-u. Zbrojili su sve troškove koje mjesečno imaju zbog nje i došli do cifre od 20 tisuća dolara (oko 134 tisuće kuna).

U računici su, između ostalog, obuhvatili uloške, tampone, tablete protiv menstrualnih bolova, slatkiše koje jedemo zbog PMS-a i nove gaćice koje kupujemo zbog mrlja. Mjesečnicu u prosjeku imamo od svoje 13. do

Mjesečnicu u prosjeku imamo od svoje 13. do 51. godine života, a svaki mjesec traje između tri i šest dana. To znači da imamo 456 mjesečnica kroz period od 38 godina.

51. godine života, a svaki mjesec traje između tri i šest dana. To znači da u imamo 456 mjesečnica kroz period od 38 godina, a to je preračunato 2.280 dana.

Uz neke izmjene odlučili smo ovu računicu primijeniti na našu zemlju, izračunali koliko žene u prosjeku potroše na uloške, tampone i tablete protiv menstrualnih bolova i došli do svote od 46.512 kuna (koja bi se vrtoglavo povećala ako u nju uračunate slatkiše i donje rublje).

1. Pakiranje od 10 uložaka po cijeni od 16 kuna. Dnevno se potroši oko 5 uložaka, a to pomnoženo s 5 dana iznosi 25 uložaka po mjesečnici. To znači da u tijekom života žene u prosjeku potroše oko 1.140 pakiranja uložaka koje će platiti 18.240 kuna.

2. Pakiranje od 10 tampona po cijeni od 20 kuna. Mnoge žene radi sigurnosti kombiniraju tampone s ulošcima, a neke ih koriste same. Dnevno potroše 5 tampona i tijekom mjesečnice kupe 3 pakiranja tampona, što na kraju iznosi 22.800 kuna tijekom života.

3. Kutija s 10 tableta protiv bolova po cijeni od 20 kuna. Žene u prosjeku uzimaju po dvije tablete dnevno tri dana tijekom trajanja grčeva, što znači da tijekom života potroše 273 kutije tableta koje plaćaju 5.472 kune.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju