Plava boja simbolizira smirenost, povjerenje i odanost, a uz nju se često vežu epiteti poput kraljevska i smirujuća. Upravo zato je ona odabir brojnih političarki, dama iz političkog života te kraljevni. U to smo se uvjerili i ovih dana kada su u plavim kaputima prošetale i izabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te - Catherine Middleton

Za izgled na svečanoj inauguraciji Kolinda Grabar Kitarović dobila je brojne pohvale, jer je u odjeći i obući s hrvatskim potpisom izgledala elegantno i potpuno u skladu sa zadanim protokolom.

Kaput lagane A linije u plavoj boji baš kao i haljinu sa srebrnim ukrasom u području struka potpisuju dizajneri kuće Moda Stolnik. Za plave štikle bila je zadužena dizajnerica Anita Zannoti Štulec modne kuće A shoo.

Plava boja simbolizira smirenost, povjerenje i odanost, a uz nju se često vežu epiteti poput kraljevska i smirujuća

Kaput s Max Mara etiketom nešto ležernijeg kroja i prilagođen trudnoći, nosila je vojvotkinja Catherine Middleton pri posjetu proizvođaču šalica Emma Bridgewater čiji je prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

Mnogima omiljeno kraljevsko lice odabralo je zagasitiju nijansu plave, dok se hrvatska predsjednica odlučila za intenzivniju i odlučniju nijansu kojom je željela istaknuti i svoje političke poruke.

>> Kolinda Grabar Kitarović: Najiščekivaniji stajling prve hrvatske predsjednice

Nakon nedjeljne inauguracije Moda Stolnik bila je obasuta upitima za identičnim kaputom poput onoga koji je nosila predsjdnica.

S istim efektom susreću se i modni brendovi koje nosi britanska kraljevna, jer što god ona dojene nestane s policam trgovina. Čini se kako dvije pozante dame, iako po mnogočemu vrlo različite, ipak imaju neke modno-fenomenološke sličnosti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju