Predsjedničke ovlasti na svečanosti inauguracije prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović preuzela je u ponositom i odvažnom tonu. Takav trenutak savršeno je zaokružio odabrani modni stil predsjednice obojan u plavu boju koja simbolizira odlučnost i optimizam

Pripreme za inauguraciju naše prve predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tjednima su zaokupljale medijski prostor. Brojnim detaljima o dolasku svjetskih političkih moćnika, tijeka programa inauguracije i predstavljanja bogatstva Hrvatske kroz pjesmu, ples i riječi pridružila se i tema o izgledu predsjednice.

Bonton nošenja lente uključuje pravilo kako se ona ne smije nositi preko kaputa, što je bio osnovni razlog zbog kojega je Kolinda Grabar Kitarović nije ponijela

Predsjednica tijekom priprema ničim nije odavala svoj izbor dizajnera za svečani kostim, a prema posljednjim informacijama kaput i kostim potpisuje Moda Stolnik. Brend s dugogodišnjom tradicijom u izradi klasičnih odjevnih komada iza kojeg se krije bračni par Stolnik.

Nošenje znaka predsjedničke časti, izvorne lenta, bila je želja predsjednice Kolinde, koja naposljetku nije ispunjena. Lenta je djelo ruku uglednih kostimografkinja i modnih dizajnerica Ike Škomrlj i Dženise Pecotić. Luksuzna tkanina moirée tada je naručena iz Francuske, a specifičan materijal ispunjen je zlatnim nitima.

Bonton nošenja lente, osnovni je razlog zbog kojeg je predsjednica nije ponijela. Naime, on nalaže određena pravila, lenta se ne smije nositi na kaputu, treba biti direktno na odijelu, ženskom kostimu ili na svečanoj haljini, što nije s obzirom na zimske uvjete bilo izvedivo.

Ugledna modna dizajnerica Branka Donassy za naš je portal komentirala modni izbor odjeće, frizure i drugih detalja odabranih za svečanost inauguracije prve hrvatske predsjednice.

Gospođa Kolinda Grabar Kitarović, svojim je odabranim stilom zaslužila čestitke počevši od odabira plave boje koja inače nosi simboliku ozbiljnosti i odlučnosti, međutim u ovoj svježoj nijansi šalje i poruku optimizma. Odabrana boja osim toga dobro pristaje njezinom tenu i boji kose.

>> Kolinda Grabar Kitarović: Štikle dostojne predsjednica

Sveukupnom dojmu elegancije, ističe dizajnerica Donassy znatno je pridonijela kombinacija haljine i kaputa u istoj boji kao i osnovna blaga A linija idealne dužine.

Sveukupnom dojmu elegancije prve hrvastke predsjednice, istaknula je dizajnerica Branka Donasssy, znatno je pridonijela kombinacija haljine i kaputa u istoj boji kao i osnovna blaga A linija idealne dužine



Tkanina fine strukture i mekoće, zanatski je odlično oblikovana. Vrlo pomno odabrani kroj dobro je pristajao figuri, lijepog vratnog izreza koji je maksimalno istaknuo lice, što je i najbitnije kod svečanosti inauguracije prve osobe u državi na koju je u tom trenutku usredotočena sva pažnja. Zato su i samo diskretne naušnice bile sasvim dovoljni ukras.


Slijed jedostavnosti nastavile su cipele u malo tamnijoj nijansi, optimalne visine pete, fino izduženog vrha, kao i elegantnog izreza sa strane. Donassy ističe kako je pohvalna spremnost predsjednice na prihvaćanje komentara raznih dizajnera o njezinom stilu nakon kampanje. Ipak jedan detalj od kojeg se predsjednica ne želi oprostiti povukao je malu opasku.

Frizura je također bila elegantna kakvu i inače predsjednica preferira, šminka diskretna, no jedina zamjerka su preguste umjetne trepavice koje zasjenjuju oči.

Dizajnerica Donassy napominje pohvale za izgled naše prve predsjednice, te ističe kako je odjeća snažno komunikacijsko sredstvo kojim šaljemo razne poruke, iako se to često događa na podsvjesnoj razini.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju