Kolinda Grabar-Kitarović uvijek privlači poglede svojim modnim kombinacijama. Iako je u posljednjih 15-ak godina pamtimo kao plavušu – nije oduvijek bilo tako.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović kao brineta i plavuša Kolinda Grabar završila je četvrti razred srednje škole u SAD-u Kolinda Grabar u djetinjstvu +2 Kolinda Grabar-Kitarović nekoć je imala smeđu kosu

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rodila se 1968. godine u Rijeci. Roditelji Dubravka i Branko Grabar ime su joj dali prema pjesmi Colinda Zdenke Vučković koja im se jako svidjela. Najranije djetinjstvo provela je u mjestu Lubarska pokraj Martinova Sela na Rječini.

Oduvijek je znala što želi od života, kažu oni koji su je poznavali kao srednjoškolku. Ta odlična učenica sa svega 17 godina i nakon završetka trećeg razreda Centra za kadrove i obrazovanje u kulturi u Rijeci odlučila je otputovati u Sjedinjene Američke Države.

Fotografija iz djetinjstva Fotografija iz djetinjstva (Foto: Sandra Simunovic / presnimka obiteljske fotografije/Cropix)

Prijavila se na razmjenu učenika te je četvrti razred srednje škole završila u Los Alamosu u Novom Meksiku u želji da otkrije nova mjesta i upozna nove kulture. Boravak u Americi svakako joj je pomogao i da upiše engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon što se vratila u Hrvatsku.

U to vrijeme izgledala je drukčije nego danas – imala je tamnosmeđu kovrčavu kosu koju je nosila raspuštenu. Potvrđuju to i fotografije iz obiteljskog albuma mame Dubravke.

Devedesetih godina prošlog stoljeća upoznala je naočitog Jakova Kitarovića, kojemu se zavjetovala na vječnu ljubav 1996. i s kojim ima dvoje djece – Katarinu i Luku.

Kolinda Grabar završila je četvrti razred srednje škole u SAD-u Kolinda Grabar završila je četvrti razred srednje škole u SAD-u (Foto: Sandra Simunovic / presnimka obiteljske fotografije/Cropix)

Umjesto da se posveti isključivo obiteljskom životu, Kolinda je odlučila upisati poslijediplomski studij iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti, na kojem je magistrirala 2000. godine. U to vrijeme već je imala radnog iskustva na poziciji savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova te u Veleposlanstvu RH u Kanadi.

U povijesti će ostati zapamćena kao prva žena predsjednica Republike Hrvatske – dužnost koju je obnašala od 2015. do 2020. godine, a u biografiji se ističe i kao ministrica vanjskih poslova i europskih integracija te kao veleposlanica RH u SAD-u.

Kako je Kolinda Grabar-Kitarović izgledala prije nego što se ozbiljnije počela baviti politikom, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Kolinda Grabar-Kitarović 2022. na gala večeri povodom 30. godišnjice američko-hrvatskih diplomatskih odnosa Kolinda Grabar-Kitarović 2022. na gala večeri povodom 30. godišnjice američko-hrvatskih diplomatskih odnosa (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Kako se stil Kolinde Grabar-Kitarović mijenjao s godinama? Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović +22 Kolinda Grabar-Kitarović na premijeri u riječkom HNK-u 2007.

Haljina Kolinde Grabar-Kitarović koja je nadmoćno pobijedila odabir Melanije Trump Kolinda Grabar Kitarović u bijeloj haljini u Katru Kolinda Grabar-Kitarović na dan inauguracije 2015. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine +7 Opća skupština Ujedinjenih naroda 2019. godine
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju