Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović modnim stilom uvijek ostavlja odmjeren, ali i hrabar dojam, a ništa drugačija nije bila ni tijekom današnjega susreta s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Varšavi.

Kao i mnoge vodeće liderice svijeta, tako i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović svojim odijevanjem šalje političku poruku. Predsjednica je u više navrata, posebno u zadnjim mjesecima pokazala modnu odmjerenost, ali i hrabrost.

Na stroge komade sve češće kombinira salonke u jarkim bojama - u jednim takvima šetala je Pantovčakom prošle jeseni. U kombinaciji s drapiranom maslinastozelenom haljinom s hrvatskim potpisom, predsjednica je nosila žute štikle i moramo priznati, izgledala je sjajno.

Kada se prije nepuna dva mjeseca u Bruxellesu prvi put sastala s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, nosila je vatreno crvenu haljinu.

Crvena haljina je izazvala dosta kontroverzi i komentara na svim poljima. Haljina Predsjednici ne stoji loše, no možda je boja bila preagresivna i prenametljiva. Poznato je da odijevanjem šaljemo određene poruke i moja je misao kad sam vidio haljinu na ovom summitu bila samo, "koju je poruku Predsjednica htjela poslati", komentira stilist Ivan Friščić.

Ovaj put odabrala je puno strože i umjerenije boje za susret na summitu u Varšavi.

Odjenula je kreaciju hrvatske dizajnerice Aleksandre Dojčinović u crnoj i smaragdno zelenoj boji. Nosila je isti nakit kao i tijekom susreta s Trumpom u svibnju – zlatni lančić s okruglim privjeskom i zlatne naušnice.

Smatram da je čipka koja je u zadnje vrijeme najdraži izbor Kolinde Grabar-Kitarović malo pretjerana za ovakav skup. Ali ako to maknemo tu ideju iz glave, Predsjednica izgleda lijepo i profinjeno. Dužina haljine je idealna, naglašava lijepe listove i primjerena je prigodi, kaže Ivan Friščić koji je prokomentirao i neka druga odjevna izdanja hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s prijašnjih službenih susreta.

Lijep komplet koji su zasjenile pogrešno odabrane cipele. Mislim da se Predsjednica trebala zadržati na klasičnom izboru crne salonke i odabrati mat čarape.

Meni osobno najmanje draga kombinacija od navedenih. Bolero je uvijek pogrešan izbor i trebaju ga izbjegavati svi. Ukrasna čipka dodatno vizualno naglašava grudi, sto može, a i ne mora biti dobar izbor.

Produženi bukle sako dobar je izbor za posjetu britanskih prijestolonasljenika - Velika Britanija proslavila se izradom tog tkanja pa je poruka koju predsjednica šalje bila jako lijepa, a ostala je dosljedna plavoj boji. Haljina na fotografiji izgleda malo čudnjikavo, ali vjerujem da je to do poze tijela. Pogrešan izbor cipela.


U galeriji pogledajte još odjevnih kombinacija hrvatske predsjednice sa službenih susreta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju