Svega nekoliko dana dijeli nas do jeseni, ugodnijih temperatura i slojevitih modnih kombinacija. Postoji nešto magično u jesenskim modnim kombinacijama kojima se veselimo, a kako biste to godišnje doba dočekali spremni, donosimo pet jesenskih trendova.

Galerija Jesenska ponuda iz H&M-a - 20 Jesenska ponuda iz H&M-a - 14 Jesenska ponuda iz H&M-a - 13 +21 Jesenska ponuda iz H&M-a - 12

Dolazak nove modne sezone bit će uzbudljivo jer je mnoštvo trendova, koje smo prvi put vidjeli na modnim pistama, stiglo u trgovine našega grada. Kako bismo vam pomogli izabrati prave komade, donosimo vam ključne modne trendove za jesen 2023.

Naravno, dizajnerske piste često rezultiraju uličnim lookovima koji su također ispunjeni istim željenim brendovima, a u H&M smo pronašli komade kojima ćete unijeti novi život u svoj ormar i biti spremni za sezonu okupanu zlatnom prirodom.

1. Kožni komadi

Sa svakom hladnom sezonom vraćamo se koži. No umjesto prijelazne moto jakne koja se nosi samo nekoliko tjedana, dizajneri su se odlučili za haljine, suknje i kapute kako bi ostavili upečatljiviji dojam.

Čak i oni koji ne vole trendove mogu se složiti da dugi crni kaput nikada nije loša investicija za jesen. Nije potrebno posebno znanje o stiliziranju - kožni komadi izgledat će sjajno sa svime što već imate, i danas i godinama.

Ako želite uložiti u nove osnovne komade za ormar poput klasičnog kaputa, u H&M-ovoj ponudi pronaći ćete nekoliko modela i sigurno ćete pronaći onaj pravi za sebe, a ukoliko jednostavno želite isprobati nešto novo s kožnim kaputom, nećete pogriješiti.

Jesenska ponuda iz H&M-a Jesenska ponuda iz H&M-a Foto: PR

Crni kaput ravnog kroja s pripadajućim pojasom pokazao se kao pun pogodak za modno osviještene dame, no nisu pogriješile ni one koje su odabrale modele u bež boji. Ako se odlučite za udobna, ležerna izdanja, možete spariti kožnu suknju s niskim gležnjačama, a kožni kaput može biti itekako ženstven u kombinaciji s kratkom haljinom ili čizmama s visokim potpeticama.

2. Mašne posvuda

Koketne, ženstvene i elegantne, mašne svih veličina mogu pretvoriti bilo koji uobičajeni odjevni predmet, od haljine do košulje, u zanimljiv modni izričaj.

Mašne su vladale prošlogodišnjim kolekcijama, ali obzirom na ponudu čini se kako se vraćaju u velikom stilu i ove jeseni jer komadi s mašnama čekaju nas i u H&M-ovoj novoj kolekciji. Mašne su jedan od onih detalja koji baš svakom odjevnom predmetu podare određenu profinjenost. Osim što odišu visokom elegancijom, kako se moda mijenja, mijenjaju se i mašne, pa ih danas možemo vidjeti u zaigranim varijacijama koje pristaju baš svima.

Jesenska ponuda iz H&M-a Jesenska ponuda iz H&M-a Foto: PR

Košulja s mašnom odlično će izgledati u kombinaciji sa širokim hlačama, dok će vam uz haljinu ukrašenu predimenzioniranom mašnom trebati tek udobne čizme, trendi torba i nekoliko modnih dodataka koji će tom jednostavnom, ali efektnom looku dati vaš osobni pečat.

3. Visoke čizme

Jedan od ključnih modela sezone su kožne čizme koje dolaze na velika vrata, u bezbroj divnih modela. One su praktične i udobne, a u verziji iznad koljena nerijetko i izazovne.

Ako govorimo o niskim modelima, one mogu biti funkcionalan odabir za svaki dan. Lako ih se kombinira s mini suknjama ili lepršavim haljinama koje obožavamo nositi u ležernijim prilikama. Bilo da su uparene sa suknjom, uz večernju haljinu ili jednostavno u kombinaciji s ležernim trapericama, čizme su izvrstan dodatak ormaru svake žene i mogu odmah poboljšati svaku kombinaciju.

Jesenska ponuda iz H&M-a Jesenska ponuda iz H&M-a Foto: PR

Kako nova sezona uvijek dolazi s izazovom osvježavanja vaše garderobe, s nizom svježih trendova i komada za isprobavanje, pitate se što odabrati? Kao i uvijek, neki se trendovi čine potpuno novima, dok se drugi razvijaju već neko vrijeme i možda već imaju mjesto u vašem ormaru. Uz nove komade iz H&M-ove jesenske kolekcije, jedva čekamo dočekati prve jesenske dane i kreiranje stila sezone kombinirajući nove i stare komade iz svog ormara.

Igranje s kontrastima, bilo da je riječ o tkanini ili boji, siguran je način da privučete pozornost svojom odjećom. Na primjer, sparivanjem udobnog topa sa šljokičastom suknjom i živopisnim čizmama do koljena stvara se savršeno uravnotežen izgled.

4. Šljokičasti komadi

Šljokice, perle i obilje sjaja... više je više! Vodeći trend su šljokičasti komadi. Dizajnerske kuće već prije nekoliko mjeseci započele su taj trend, a high street brendovi vjerno ga prate. Klasične krojeve, siluete i materijale koje uvijek biramo sada će ukrasiti sjaj šljokica, srebrnih niti, svjetlucavih ukrasa.

Jesenska ponuda iz H&M-a Jesenska ponuda iz H&M-a Foto: PR

Od haljina koje lijepo pristaju svakoj figuri, do topova i bodija, šljokice ćemo ove sezone viđati posvuda, a u ponudu H&M-a stigli su i prvi šljokičasti komadi koje već sada želimo, a koji izgledaju sjajnije no ikad.

5. Poslovni stil

Čak i ako nemate uredski posao, uskoro ćete se možda naći u situaciji da se tako odjenete. Prizvuk moćnog odijevanja iz 80-ih prožimao je piste Saint Laurenta i Armanija. Ovogodišnji neizostavni komad u svijetu haljina zasigurno je sako haljina, koja se zbog svog raznovrsnog stila uklapa u bezbroj prilika, od poslovnog ručka pa sve do večernjeg druženja. Vjerojatno posjedujete sve što vam je potrebno za taj izgled - ali novi sako ili haljina u stilu sakoa nije naodmet.

Jesenska ponuda iz H&M-a Jesenska ponuda iz H&M-a Foto: PR

Glavna kombinacija sezone uključuje bijelu košulju s mašnom te crni kaput. Izgledati trendi i pripremiti garderobu za jesen je jedno te isto. Dakle, ako tražite malo inspiracije za svoje kombinacije, budite uvjereni da ne morate potrošiti bogatstvo, već samo mudro. Od haljina, preko suknji, pa sve do kaputa i visokih čizama, H&M je pripremio kolekciju s nosivim komadima koji će poslužiti kao odlična inspiracija kako biste svojim modnim kombinacijama dodali osvježenje za jesenske dane. Pokušajte potražiti komade za koje smatrate da ćete moći kombinirati s onime što se već ugnijezdilo u dubinama vašeg ormara. Ako ste u nedoumici, isprobajte artikle s najmanje tri druga komada koja imate kako biste vidjeli koji vam komadi trebaju za nadopunu jesenske garderobe.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom H&M po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju