Španjolska kraljevska obitelj okupila se povodom 16-godišnje princeze Sofije. Mlađa kći kraljice Letizije i kralja Felipea VI. primila je sakrament svete potvrde u madridskoj crkvi Gospina uznesenja. Španjolske princeze sve se više pojavljuju u javnosti, pa se tako i sve češće analiziraju njihova modna izdanja, baš kao što je to slučaj s njihovom majkom Letizijom, po mnogima najbolje odjevenom članicom kraljevskih obitelji.

Galerija Kombinezon brenda Cayro u kojem se krizmala princeza Sofia Kombinezon brenda Cayro u kojem se krizmala princeza Sofia Kraljica Letizia na krizmi kćeri Sofije +4 Kraljica Letizia i princeza Leonor na krizmi princeze Sofije

Kako to obično biva, ne zaobilaze ih ni kritike, a ovaj put se na meti komentara našla odjevna kombinacija u kojoj se princeza Sofia krizmala. Točnije, kombinezon koji je odabrala.

Princeza Sofia sa sestrom Leonor i mamom Letizijom Princeza Sofia sa sestrom Leonor i mamom Letizijom (Foto: Profimedia)

Naime, nosila je model brenda Cayro pod nazivom Petunia bez rukava i s izrezom na predjelu trbuha. Kombinezon boje fuksije kopča se na stražnjoj strani, na kojoj je ujedno ukrašen romantičnom mašnom.

Kombinezon brenda Cayro u kojem se krizmala princeza Sofia Kombinezon brenda Cayro u kojem se krizmala princeza Sofia (Foto: Cayro)

Na blogovima i profilima posvećenim kraljevskoj modi odmah se povela rasprava o primjerenosti kombinezona s obzirom na to da u mnogim dijelovima svijeta stroga pravila odijevanja za crkvu ne dozvoljavaju nošenje odjevnih komada bez rukava ili s ovakvim izrezima.

Princeza Sofia s tatom Felipeom Princeza Sofia s tatom Felipeom (Foto: Profimedia)

Primjerice, i kod nas tradicija većinom nalaže prekrivanje golih ramena ili ruku na obredima, a crkve koje to dopuštaju definitivno su u manjini.

Potpuno neprimjereno za ovaj sakrament. Moja crkva ne bi joj dozvolila da uđe u nju, kazala je jedna kritičarka modnog odabira španjolske princeze.

Moram se složiti kako ovo nije dopustivo za svetu potvrdu. Mojoj kćeri rekli bi da ode doma i presvuče se, ali ja joj u startu ne bih ni dopustila da izađe iz kuće na krizmu s prorezom na trbuhu. Ovo je fantastičan kombinezon i ona ga nosi sjajno, ali je pogrešan odabir za krizmu, kaže drugi komentar.

Mislite li da je kombinezon neprimjeren za prigodu?

glasova:

Neki su rekli kako nije problem u nedostatku rukava, nego u detalju na trbuhu: Sjajna boja, stvarno izgleda lijepo, ali izrez ne priliči događanju. Gole ruke ne bi bile problem tu gdje ja živim, katoličke crkve ne bi ni trepnule na to, ali izrez ne bi bio primjeren.

Vidjela sam žene bez rukava na misama diljem svijeta i u Španjolskoj. Ovo je i više nego dobra kombinacija za krizmu, osim 'cut out' detalja koji otkriva mali dio njezina torza, dodala je komentatorica na Instagramu.

Princeza Sofia u kombinezonu brenda Cayro Princeza Sofia u kombinezonu brenda Cayro (Foto: Profimedia)

Odličan kroj za njezinu figuru i odlična boja. Stvarno mi se sviđala ova kombinacija sve dok nisam pročitala za koju je prigodu, zaključila je još jedna.

Na stranu prigoda, svi su se složili kako je Sofia uistinu predivna djevojka kojoj je kombinezon pristajao kao saliven. Nadopunila ga je sandalama ravnih potplata u bež boji i starom torbicom brenda Mango slične nijanse koju je posudila iz ormara svoje mame.

Kraljica Letizia s princezom Leonor Kraljica Letizia i princeza Leonor na krizmi princeze Sofije (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju