Ova je zima posebno uzbudljiva na daskama kultnog zagrebačkog Kazališta Komedija. Predstava Bljesak zlatnog zuba svestranog autora, scenarista, dramatičara i glazbenika Mate Matišića, u svoj će kalendar upisati pedesetu izvedbu

Galerija Predstava Bljesak zlatnog zuba(Foto: Ines Novković) Predstava Bljesak zlatnog zuba(Foto: Ines Novković) Predstava Bljesak zlatnog zuba (Foto: Ines Novković) +5 Sjajno napisani karakteri i prepoznatljive životne situacije s tvrdog kamenjara zabavit će sve ljubitelje Kazališta Komedija.(Foto: Ines Novković) Nakon premijere glazbenog krimića Faraon iz Ilice je mrtav, veselog i raspjevanog operetnog vlaka koji je najvjerniju kazališnu publiku uveo u novu 2018. godinu, s prvim danima siječnja stiže jos jedna prava poslastica!

Predstava Bljesak zlatnog zuba svestranog autora, scenarista, dramatičara i glazbenika Mate Matišića u svoj će kalendar upisati pedesetu izvedbu, a ova obljetnica samo je još jedna potvrda sjajne 67. sezone u Komediji koja za sve ljubitelje odličnih tekstova, vrhunske glumačke postave te jedinstvenog humora sprema još brojne premijere i reprize te nezaboravne koncertne izvedbe. Gastarbajterska kronika u režiji Zorana Mužića prvi je put u Komediji izvedena 30. listopada 2015. godine, a 50. izvedba na rasporedu je 27. siječnja 2018. godine s početkom u 19:30 sati.

Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića jedan je od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti.

Široku lepezu zanimljivih i komičnih likova utjelovili su Damir Lončar, Nina Kaić Madić, Vanda Winter koju je, dok je bila na rodiljnom dopustu, mijenjala Franka Klarić, a koja će također nastaviti igrati u alternaciji s Vandom, Davor Svedružić, Nada Abrus, Ronald Žlabur, Nera Stipičević, Jan Juričić, Vinko Kraljević, Saša Buneta, Ivica Zadro, Filip Juričić, Igor Mešin, Ljubo Zečević, Goran Malus, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić i Marija Borić. Scenografiju potpisuje Darko Bakliža, kostimografiju Elvira Ulip, a glazbu Šimun Matišić i Mate Matišić.

Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića jedan je od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti. 2016. godine predstava je osvojila nagradu ''Vanja Drach'' za najbolju predstavu u cjelini na 23. Festivalu glumca, a gostovala je i u Akzent Theateru u Beču. Iako je napisana prije trideset godina, i dalje je aktualna te jasno oslikava stereotipe hrvatskog društva.

Radnja ove mentalitetne komedije odvija se sedamdesetih godina prošlog stoljeća i smještena je u mjesto Ričice pokraj Imotskog čije stanovnike očekuju velike zajedničke i osobne promjene. Težak život u selu, mukotrpan rad muškaraca u Njemačkoj prevladan je životnom borbom i optimizmom, oporim humorom i neuništivim duhom. Sjajno napisani karakteri i prepoznatljive životne situacije s tvrdog kamenjara zabavit će sve ljubitelje Kazališta Komedija.

Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave Bljesak zlatnog zuba. To je Matišićev najraniji komad, međutim jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovi tog predloška napraviti odličnu predstavu koja je već osvojila i nagrade i koja nikoga ne ostavlja hladnokrvnim, bilo da su u pitanju smijeh ili suze. Toplo preporučujem da nas i dalje nastavite gledati, izjavio je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.

Ulogu njegove žene Truste igra Nina Kaić Madić koju posebno raduje obljetnička izvedba. Beskrajno se veselim pedesetoj izvedbi, a zaista je pravi užitak igrati Trusu i dijeliti pozornicu sa svim svojim kolegama. Jako sam sretna i zahvalna što sam dio ove izuzetne predstave koja još uvijek oduševljava brojno Komedijino gledalište.

Ulaznice za predstave Bljesak zlatnog zuba pocijeni od 50 i 70 kuna, mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.
Predstava Bljesak zlatnog zuba (Foto: Ines Novković) Predstava je 2016. godine osvojila nagradu ''Vanja Drach'' kao najbolja predstava u cjelini na 23. Festivalu glumca. (Foto: Ines Novković) Foto: Ines Novkovi?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju