Žene nisu jedine koje imaju komplekse vezane uz tijelo i izgled. Nova istraživanja pokazuju i da su brojni muškarci nezadovoljni svojom pojavom.

 

Američki fakultet Chapman analizirao je rezultate pet nacionalnih istraživanja u kojem je sudjelovalo 100 tisuća muških ispitanika, a koje je pokazalo da 40 posto istih nije zadovoljno svojim fizičkim izgledom.

Većina muškaraca osjeća da ih u društvenim prigodama druge osobe procjenjuju na temelju izgleda zbog čega se osjećaju loše.

'Trbuh je dio tijela koji muškarcima izaziva najviše kompleksa u krevetu. '

Čak 20 posto heteroseksualnih muškaraca s normalnom težinom priznalo je da skrivaju neki dio svojega tijela tijekom seksualnog odnosa. Trbuh je najčešće mjesto koje skrivaju u krevetu s partnericom, a neugodno se osjećaju i kada ih netko direktno gleda u prsa, stražnjicu, bedra te genitalije.

Studija je pokazala i da:
- 30 posto heteroseksulanih muškaraca nisu zadovoljni veličinom svojih mišića
- 23 posto muškaraca je zainteresirano za plastičnu kirurgiju
- 61 posto muškaraca osjeća da ih se prosuđuje na temelju izgleda
- 39 posto muškaraca je preokupirano svojim izgledom na svakodnevnoj bazi

Istraživačima je bilo jasno da muškarci imaju komplekse, ali sve je iznenadio broj muških osoba koje su nezadovoljne svojim izgledom, težinom i mišićima, kao i onih koji ne bi ništa promijenili na sebi, rekao je voditelj istraživanja dr. David Frederick.

Zgodan muškarac 7 "kompleksa" o kojima muškarci najčešće lažu

Muškarac Ooo, da! Kompleks koji naviše muči muškarce (ali oni to neće priznati)

Muškarci su svjesni da žene ne mare za izgled u tolikoj mjeri kao oni kad su u potrazi za životnim partnerom. Međutim, jasno im je da je taj faktor iznimno važan kad su u pitanju kratkotrajne afere zbog čega osjećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju