Atraktivni koncert Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu za kraj uspješne sezone održati će se 30.lipnja u 20 sati. U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak još jedne iznimno uspješne sezone atraktivnim koncertom pod nazivom Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu, koji će se održati 30. lipnja u 20 sati.

Orkestar zagrebačkoga HNK izvest će popularne kompozicija iz kultnih filmova i mjuzikala, uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović.

U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni - Nagrade Mila Dimitrijević za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Karizmatični glazbenik Marco Pierbon proslavio se nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima poput Maggio Musicale Fiorentino, English Chamber Orchestra, WienerKammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Műnchena, Junge Philarmonie iz Salzburga, Orchestra Filarmonica Marchigiana iz Ancone, orkestarom iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman i drugima, s kojima je gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u.

Uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Godac Rilović orkestar zagrebačkog HNK izvest će popularne kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala

Mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su svoje skladbe Marcu Pierobonu.

Program koncerta:

1. Leonard Bernstein: Suita iz West Side Story za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

2. George Gershwin: Ambulatory Suite za orkestar i Jazz Drum Set – 1) Walking with the dog, 2) March of the Swiss Soldiers, 3) Fidgety Feet, aranžman: Marco Pierobon 3. George Gershwin: Three Preludes za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

4. G. Gershwin: Porgy&Bess – “Summertime“, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar

5. John Kander: Glazba iz mjuzikla “Chicago” za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

6. John Williams: Tema iz filma “Schindlerova lista“ za solo trubu i orkestar, aranžman: Marco Pierobon

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju