Je li vaše tijelo spremno za plažu? Upravo se to na svojoj novoj reklami zapitao britanski proizvođač dijetetskih proizvoda Protein World i time izazvao oštre reakcije žena diljem svijeta

Reklama koja se ovih dana pojavila u londonskoj podzemnoj željeznici naljutila je stanovnice Velike Britanije, ali i ostatka svijeta. Slogan 'Je li vaše tijelo spremno za plažu' kompanije Protein World uz fotografiju isklesane manekenke u bikiniju čini reklamu za nove dijetetske suplemente i dodatke prehrani.

Upravo je slogan i poruka koju proizvođač njime šalje izazvao oštre reakcije. Naime, protivnice reklame smatraju kako je Protein World uvrijedio sve žene koje ne izgledaju kao manekenka s postera i naglašavaju kako nema tijela koje nije spremno za plažu.

Pokrenuta je i peticija za uklanjanje postera koju je do sada potpisalo više od 50 tisuća ljudi. Za ovaj vikend najavljen je i veliki prosvjed u londonskom Hyde Parku na koji organizatori pozivaju i muškarce

Izvršni direktor kompanije Arjun Seth obratio se javnosti i rekao da će ukloniti reklame samo ako peticiju potpiše milijun ljudi.

Šteta što se manjina ne može fokusirati na slavljenje onih koji žele biti zdravi, fit i snažni. 'Tijelo za plažu' nije novi koncept. Ne namjeravamo ukloniti reklamu samo zato što manjina radi puno buke, stoji u izjavi kompanije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju