Iako je naše društvo još uvijek sklonije odobravati vezu starijeg muškarca i mlađe partnerice, posljednjih godina sve je više parova u kojima je situacija obrnuta. Takve veze slove kao intrigantne, a o tome zašto muškarci vole starije žene provedena su brojna istraživanja, koja su otkrila presudne faktore

1. Zrelost i iskustvo
Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osjećaj komfora, te s njih ''skida'' obvezu da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su mijenjaju mišljenja, što muškarci često ne vole, dok one starije rukovode vezom kao dobrim poslovnim projektom. S obzirom na velika životna iskustva, njeguju slobodu i razvoj mlađeg partnera u vezi.

2. Faktor zabranjenog voća
Naše društvo još uvijek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije mu partnerice, obrnuta situacija puno je prihvatljivija. No upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu potrebu za kušanjem novog. Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako imati.

3. Neovisnost i neopterećenost brakom
Većina starijih žena realizirana je u poslovnom i financijskom smislu, što u potpunosti skida teret s partnera koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obveze. Muškarci ističu kako se bez pritiska partnerice lakše realiziraju, točnije na ovaj si način uspijevaju odgoditi trenutak preuzimanja odgovornosti. Osim toga, riječ brak starije dame gotovo i ne spominju, što muškarcima odgovara.

4. Smirenost i konkretnost
Poznato je kako muškarci ne vole komplicirati posebice kada je riječ o svakodnevnim sitnicama, a starije dame vode se istim. Riječ drama gotovo da ne postoji u njihovu ponašanju, one i u stresnim situacijama uspijevaju ostati smirene i sačuvati energiju za konkretno rješavanje problema.

5. Neosporne vještine u krevetu
Sloboda i samouvjerenost presudni su faktori i kod igri pod plahtama, starije dame odavno su prerasle nesigurnost oko izgleda, opterećenost novim i neisprobanim, što je naravno posve opravdano za svaku mladu ženu. Osim toga, muškarcima pored sebe imponira imati takvu dominu kojoj baš oni mogu udovoljiti.

Pročitajte zašto su veze starijih žena i mlađih muškaraca bespotrebno "kontroverzne" u našem društvu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju