"Kontroverzne" veze: 5 razloga zašto mlađi muškarci vole starije žene

Podijelite na

Iako je naše društvo još uvijek sklonije odobravati vezu starijeg muškarca i mlađe partnerice, posljednjih godina sve više je parova u kojima je situacija obrnuta. Takve veze slove kao intrigantne, a na temu toga zašto muškarci vole starije žene provedena su brojna istraživanja koja su otkrila presudne faktore

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 13.8.2017 / 15:01

  • Brigitte i Emmanuel Macron Brigitte i Emmanuel Macron
  • Gerard Pique (30) i Shakira (40) Cheryl Tweedy (34) i Liam Payne (23)
  • Glumac Aaron Taylor Johnson je 23 godine mlađi od svoje supruge, redateljice Sam Taylor Johnson Brigitte i Emmanuel Macron
1. Zrelost i iskustvo
Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osjećaj komfora, te s njih 'skida' obavezu da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su mijenjaju mišljenja što muškarci često ne vole, dok one starije rukovode vezom poput dobrim poslovnim projektom. S obzirom na velika životna iskustva njeguju slobodu i razvoj mlađeg partnera u vezi.
Glumac Aaron Taylor Johnson je 23 godine mlađi od svoje supruge, redateljice Sam Taylor Johnson

Glumac Aaron Taylor Johnson je 23 godine mlađi od svoje supruge, redateljice Sam Taylor Johnson (Foto: Getty Images)


2. Faktor zabranjenog voća
Naše društvo još uvijek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije mu partnerice, obrnuta situacija puno je prihvatljivija. No upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu potrebu za kušanjem novog. Naime tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako imati.

3. Neovisnost i neopterećenost brakom
Većina starijih žena realizirana je u poslovnom i financijskom smislu, što u potpunosti skida teret s partnera koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze. Muškarci ističu kako se bez pritiska partnerice lakše realiziraju, točnije na ovaj si način uspijevaju odgoditi trenutak preuzimanja odgovornosti. Osim toga, riječ brak, gotovo da starije dame ni ne spominju, što naravno muškarcima odgovara.
Gerard Pique (30) i Shakira (40)

Gerard Pique (30) i Shakira (40) (Foto: Getty Images)


4. Smirenost i konkretnost
Poznato je kako muškarci ne vole komplicirati posebice kada je riječ o svakodnevnim sitnicama, starije dame vode se istim. Riječ drama gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju, one i u stresnim situacijama uspijevaju ostati smirene i sačuvati energiju za konkretno rješavanje problema.

5. Neosporne vještine u krevetu
Sloboda i samouvjerenost presudni su faktori i kod igri pod plahtama, starije dame odavno su prerasle nesigurnost oko izgleda, opterećenost novim i neisprobanim što je naravno posve opravdano za svaku mladu ženu. Osim toga muškarcima pored sebe imponira imati takvu dominu kojoj baš oni mogu udovoljiti.

Pročitajte zašto su veze starijih žena i mlađih muškaraca bespotrebno "kontroverzne" u našem društvu.
Cheryl Tweedy (34) i Liam Payne (23)

Cheryl Tweedy (34) i Liam Payne (23) (Foto: Profimedia)

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se