Nakon konturiranja lica, dekoltea i vrata trend sjenčanja proširio se na još jedan neočekivani dio tijela

Konturiranje lica odavno je uzelo maha. Tehnikom u kojoj sjenčanjem brišemo 'mane' s lica i naglašavamo 'vrline' doslovno se može preobraziti nečiji izgled.

U međuvremenu su pred ovom tehnikom pokleknuli dekolte i vrat, a jedan potpuno neočekivani dio tijela sada je isto 'meta' sjenčanja. U pitanju su – noge. Naime, sve više zaljubljenica u make up odlučuje se za konturiranje nogu zahvaljujući kojem taj do tijela izgleda vitkije ili mišićavije, ovisno o osobnim preferencijama.

Ovaj make up trend potekao je s modne piste. Tradicionalna revija brenda Victoria's Secret svake godine okuplja najtraženije manekenke na svijetu koje prije catwalka obavezno prolaze kroz tretman konturiranja. Njihova ionako vitka bedra dodatno se stanjuju i noge izduljuju uz pomoć šminke i sprejeva za samotamnjenje.

Trend se s piste preselio u 'stvarni' život. Mnoge beauty blogerice demonstirirale su svoje vještine sjenčanja nogu na društvenim mrežama, a ovih dana internetom se proširio video blogerice Nikki French.

 

@nikkifrenchmakeup) on

Dok su neke žene oduševljene rezultatima, druge se s pravom pitaju jesmo li ipak otišli predaleko u želji da promijenimo svoj izgled.

'Grozno, ovime se ženama opet poručuje da nisu dovoljno dobre', 'konturiranje je izmaklo kontroli', 'što je sljedeće, konturirat ćemo stopala i dlanove' samo su neki od komentara žena koje se ne slažu s ovom make up tehnikom.

Tko želi tanje noge mora se zdravije hraniti i vježbati, a ne šminkom stvarati lažnu sliku svog tijela, napisala je još jedna korisnica Instagrama.

Biste li vi konturirali noge?

glasova:

 

@makeupmeri) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju