Ljubitelje Netflixove uspješnice „Bridgerton“ zasigurno je razveselila vijest da je izašo prequel hvaljene povijesne drame, koji nas je odveo još dublje u prošlost i u prvi plan stavio karizmatičnu kraljicu Charlotte.

Galerija Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu Kraljica Charlotte: Bridgerton Kraljica Charlotte: Bridgerton +7 Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu

Prošlo je gotovo tjedan dana otkako je serija zasjela na listu Netflixovih top 10 i ondje zacementirala prvo mjesto. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ali i po recenzijama kritičara - Queen Charlotte: A Bridgerton Story, čak je i bolja od originala!

Originalna serija osvojila nas je već u prvoj sezoni. Kako i ne bi kad je nastala u režiji Chrisa Van Dusena i produkciji Shonde Rhimes, prema knjigama Julije Quinn, američke kraljice ljubavne fikcije.

Ljubav, kao misao vodilja cijele priče, zapakirana u malo smijeha, suza i zapetljanih međuljudskih odnosa, šareni kostimi i kvalitetna glumačka postava, držali su nam pažnju kroz dvije sezone Bridgertona.

Kraljica Charlotte: Bridgerton Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu (Foto: Netflix)

Ova je serija čak iznjedrila i najljepšeg muškarca svijeta - Regéa-Jeana Pagea, a tvorci su u tom ritmu nastavili plesati i sada, kad su za kraljevsku ulogu angažirali zgodnog Coreya Mylchreesta.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, govori o mladoj kraljici Charlotte kojoj se život drastično promijenio kad je iz rodne Njemačke morala preseliti u London kako bi se udala za engleskog kralja Georgea.

Mladu Charlotte utjelovila je fantastična India Amarteifio, a kralja Georga šarmantni Corey Mylchreest. Veliku ulogu u cijeloj priči ima i mlada Lady Danbury, uloga koja je pripala Arsemi Thomas i koja će vas zasigurno oduševiti.

Kraljica Charlotte: Bridgerton Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu (Foto: Netflix)

Ovo je priča o kraljici Charlotte iz Bridgertona. To nije lekcija iz povijesti - to je fikcija inspirirana činjenicama. Sloboda autora u pričanju ove priče, sasvim je namjerna. Uživajte, govori nam naratorica na samome početku.

Brzo ćete primijetit dvije vremenske linije – glavnu i sporednu. Sporedna vremenska linija jest ona koju smo gledali u originalnoj verziji, a u središtu radnje je starija kraljica koja pokušava u red dovesti svoju djecu, kako bi barem jedno od njih 15 osiguralo nasljednika.

Kraljica Charlotte: Bridgerton Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu (Foto: Netflix)

Glavna vremenska linija jest prošlost, a u središtu radnje je mlada kraljica Charlotte (India Amarteifio), 17-godišnja djevojka koja u isto vrijeme istražuje sebe, novu obitelj, britanski tron, ljubav, bol i usamljenost.

Osim što mora proširiti kraljevsku lozu, istovremeno se mora nositi s tajnom i teškom bolešću mladoga kralja, u kojega se snažno zaljubila već na prvi pogled.

Oduševljeni gledatelji odmah su počeli postavljati pitanja o drugoj sezoni, a Shonda Rhimes je odgovorila:

Druga sezona serije Bridgerton - 1 Za prave ljubitelje Bridgertona: Kviz koji će pokazati jeste li spremni za drugu sezonu

Mogli bismo vječno živjeti sa Charlotte i Georgeom, ali ispričali smo vrlo specifičnu, zatvorenu priču za koju mislim da je potpuna, baš zato što je njihova ljubav tako iskrena i nesavršena. Ali ništa ne isključujem, možda i napravimo drugu sezonu.

Kraljica Charlotte: Bridgerton Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu (Foto: Netflix)

Slavni glumac proglašen najljepšim muškarcem na svijetu Regé-Jean Page ima najljepše lice na svijetu Regé-Jean Page ima najljepše lice na svijetu Chris Hemsworth +6 Michael B. Jordan

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju