Zbog kombinacije koju je izabrala za dodjelu nacionalnih modnih nagrada, španjolsku kraljicu Letiziju lako možemo zamisliti kao zvijezdu spota kultne balade "Lady in Red" iz 1986. godine.

Galerija Kraljica Letizia u crvenom - 3 Kraljica Letizia u crvenom - 1 Kraljica Letizia u crvenom - 6 +3 Kraljica Letizia u crvenoj haljini koja je pripadala njezinoj svekrvi, kraljici Sofiji

Nezaboravnu pjesmu "Lady in Red" maestralno je otpjevao britansko-irski kantautor Chris de Burgh. Slavnu baladu napisao je inspiriran pojavom svoje supruge Diane kada ju je ugledao prvi put te potaknut činjenicom da se muškarci često ne mogu sjetiti što su njihove (buduće) supruge nosile kada su se upoznali.

Kraljica Letizia je crvenu haljinu posudila od svoje svekrve, kraljice Sofije koja je ovu kreaciju nosila davnih osamdesetih



A kao damu kojoj je pjesma "Lady in Red" posvećena lako možemo zamisliti i španjolsku kraljicu Letiziju odjevenu u crvenu haljinu i crvene cipele na dodjeli nacionalnih modnih nagrada održanoj u muzeju posvećenom španjolskoj modi u Madridu.

Kraljica Letizia u crvenom - 2 Kraljica Letizia u crvenoj haljini koja je pripadala njezinoj svekrvi, kraljici Sofiji (Foto: Guliver/Cover Images)

Što je još zanimljivije, Letizia je crvenu haljinu posudila od svoje svekrve, kraljice Sofije koja je ovu kreaciju nosila davnih osamdesetih godina kada je sa suprugom posjetila Dansku. Dakle, haljina potječe iz istog desetljeća kao i pjesma "Lady in Red"!

Kraljica Španjolske stajling je upotpunila s crvenim salonkama od brušene kože španjolskog brenda Magrit i clutch torbicom "Maya" Caroline Herrere.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju