Kraljica Letizia odradila je kratki službeni posjet Velikoj Britaniji. Španjolska kraljica doputovala je u Bishop Auckland, mali grad u okrugu Durham u sjevernoj Engleskoj.

Galerija Kraljica Letizia na otvaranju Galerije španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland Kraljica Letizia na otvaranju Galerije španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland Kraljica Letizia na otvaranju Galerije španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland +4 Kraljica Letizia tijekom razgledavanja Galerije španjolske umjetnosti

Povod posjeta bilo je otvaranje Galerije španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland. U pitanju je jedini prostor u Velikoj Britaniji posvećen španjolskoj umjetnosti, a El Grecova "Sveta obitelji" i "Kerubini bacaju cvijeće" Bartolomea Estebana Murille samo su neka od umjetničkih djela koja se tamo nalaze.

Kraljica Letizia tijekom razgledavanja Galerije španjolske umjetnosti Kraljica Letizia tijekom razgledavanja Galerije španjolske umjetnosti (Foto: Guliver Image)

Kraljica je najviše pažnje posvetila razgledavanju slika Francisca de Zurbarana iz 17. stoljeća, a među njima je i djelo "Jakov i njegovih 12 sinova" koju je u Englesku 1756. godine donio Richard Trevor, tadašnji biskup od Durhama.

Princ Charles i kraljica Letizia Princ Charles i kraljica Letizia (Foto: Profimedia)

Letizijin domaćin tijekom ovog posjeta bio je princ od Walesa. Vidno šarmiran, Charles je galantno poljubio ruku svoje gošće prilkom njezina dolaska, ali ništa manje očarani nisu bili ni zaposlenici galerije.

Bila je divna. Jako je elegantna i lijepa, izjavila je za BBC Ann Turnbull.

Kraljica Letizia u haljini Caroline Herrere Kraljica Letizia u haljini Caroline Herrere (Foto: Guliver Image)

S obzirom na prigodu, ne čudi to što je kraljica od glave do pete bila odjevena u komade s potpisom španjolskih brendova. Nosila je crvenu haljinu slavne dizajnerice Caroline Herrere te kaput i ručnu torbicu iz njezinih kolekcija, a od obuće je odabrala svoje stare crvene salonke španjolskog brenda Magrit.

Decentna i sofisticirana kao i uvijek, Letizia je još jednom pokazala kako je manje često više kada je u pitanju moda.

Kraljica Letizia u Galeriji španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland Kraljica Letizia u Galeriji španjolske umjetnosti u dvorcu Auckland (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju