Španjolska kraljica Letizia prisustvovala je završnoj svečanosti 10. izdanja projekta Promociona u Madridu, koji pruža ženama potrebna znanja i vještine kako bi ih doveli na rukovodeće pozicije u tvrtkama te podigli svijest o prednostima ženskog vodstva.

Galerija Kraljica Letizia u suknji od brokata - 3 Kraljica Letizia u suknji od brokata - 5 Kraljica Letizia u suknji od brokata - 4 +2 Kraljica Letizia u suknji od brokata - 1

Za ovu priliku kraljica je odabrala elegantno izdanje s potpisom španjolskog brenda Is Coming, kojim je dominirala upečatljiva suknja napravljena od nesvakidašnjeg materijala.

Odabrala je sivozelenu suknju olovka kroja od brokata – raskošne svilene tkanine s reljefnim šarama koje su katkad protkane srebrnim ili zlatnim nitima, a koje su najčešće napravljene od umjetnih vlakana. Zbog ovog načina izrade brokat karakterizira pomalo zgužvan izgled.

Kraljica Letizia u suknji od brokata - 4 Kraljica Letizia u suknji od brokata španjolskog brenda Is Coming u siječnju 2023. godine (Foto: Profimedia)

Brokat ima vrlo široku primjenu – od njega se izrađuju različiti svečani obredni komadi odjeće, poput liturgijskog svećeničkog ruha. 

Upotrebljava se i dekorativni tekstil za presvlačenje pokućstva i zastore. Rjeđe je izbor dizajnera za svakodnevne komade odjeće.

Suknja od brokata španjolskog brenda Is Coming Suknja od brokata španjolskog brenda Is Coming (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Upečatljivu suknju od brokata kraljica Letizia prvi put je nosila na otvorenju izložbe proslavljenog španjolskog slikara Franciscoa Goye u Baselu u Švicarskoj u listopadu 2021. godine.

Ovoga puta sparila ju je s vunenom majicom dugih zvonolikih rukava brenda Is Coming te štiklama omiljenog joj brenda cipela Magrit.

Letizia opet reciklirala: Stara haljina koju kraljica nosi bolje nego prije 10 godina Kraljica Letizia u haljini Felipea Varele 2017. Kraljica Letizia u haljini Felipea Varele 2013. Kraljica Letizia u 10 godina staroj haljini Felipea Varele +2 Kraljica Letizia na vojnoj ceremoniji

Kraljica Letizia u baš dobroj kombinaciji, kakvu obožava nositi i Sanja Musić Milanović Kraljica Letizia u crvenom odijelu - 1 Kraljica Letizia u crvenom odijelu - 2 Kraljica Letizia u crvenom odijelu - 3 +2 Kraljica Letizia u crvenom odijelu - 4

Izdanje je dopunila okruglom ručnom torbicom i zlatnim naušnicama Jardine de Aire Gold & Roses.

Kraljica Letizia u suknji od brokata - 2 Kraljica Letizia u suknji od brokata u listopadu 2021. godine (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju