U New Yorku je održan samit Earthshot Prize Innovation, u sklopu kojeg se dodjeljuje i nagrada zaslužnim pojedincima na području borbe za zaštitu okoliša. Samit je okupio brojne državnike, poslovne vođe, filantrope i aktiviste, koji su raspravljali o trenutačno najvećim ekološkim izazovima.

Galerija Kraljica Rania na samitu u New Yorku Kraljica Rania u hibridnoj košulji modne kuće Alexander McQueen Kraljica Rania na samitu u New Yorku +2 Hibridna košulja modne kuće Alexander McQueen

Među njima je bila i jordanska kraljica Rania. U ovoj borbi nitko si ne može priuštiti da sve ovo promatra sa strane, nitko ne može reći kako su klimatske promjene tuđi problem ili ih prepustiti budućim generacijama. Globalno zagrijavanje ima utjecaj na sve nas i odluke koje upravo danas donosimo utjecat će na naše zajedničko sutra. Naš napredak ovisi o kolektivnoj akciji.

Kraljica Rania u hibridnoj košulji modne kuće Alexander McQueen Kraljica Rania u hibridnoj košulji modne kuće Alexander McQueen (Foto: Profimedia)

Imamo rješenja, sada samo trebamo političku volju. Potrebe za rješavanjem tih problema su hitne, a cijena izostanka akcije gora je od bilo koje noćne more. No, pustimo da nas vodi nada, a ne strah. Optimizam, a ne očaj. Nada nije pasivna, nada je ultimativni izvor obnovljive energije i svaki dan nas tjera da pokušamo iznova, kazala je.

Kraljica Rania na samitu u New Yorku Kraljica Rania na samitu u New Yorku (Foto: Profimedia)

Besprijekorna kao i uvijek, kraljica je na samit došla u još jednoj sjajnoj odjevnoj kombinaciji koja je odisala poslovnom elegancijom.
Klasične tamnoplave hlače spojila je s bijelom košuljom modne kuće Alexander McQueen i salonkama. Umjesto košulje tradicionalnog kroja odabrala je vrlo zanimljiv i moderan model.

Hibridna košulja modne kuće Alexander McQueen Hibridna košulja modne kuće Alexander McQueen (Foto: Alexander McQueen)

Naime, u pitanju je košulja koju modna kuća na svojoj službenoj stranici naziva hibridnom. Uistinu se radi o hibridnom dizajnu, koji u jednom komadu spaja osnovne značajke korzeta i košulje. Vizualno vrlo efektna, košulja je kratka i stvara iluziju tanjeg struka.

Hibridna košulja modne kuće Alexander McQueen Hibridna košulja modne kuće Alexander McQueen (Foto: Alexander McQueen)

Stil kraljice Ranije, koja se ne boji eksperimentirati s odjevnim komadima modernijeg i zanimljivog dizajna, najbolji je dokaz kako se itekako isplati malo odmaknuti od tradicionalnih krojeva. Primjerice, princezi od Walesa često zamjeraju upravo to da je vjerna isključivo klasičnim krojevima, koji je ponekad i bespotrebno postaraju.

Catherine izbjegava netipičan dizajn i vrlo rijetko osvježi svoju garderobu nekim efektnijim komadom, na radost modnih kritičara.

Biste li Catherine Middleton voljeli vidjeti u kombinacijama kakve nosi Rania?

glasova:

Kraljica Rania na samitu u New Yorku Kraljica Rania na samitu u New Yorku (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju