Mozak je središte živčanog sustava i najvažniji organ za čovjekovu sposobnost razmišljanja. Zanimljivo je da kod mnogo ljudi lijeva i desna strana mozga nisu u balansu, odnosno da je jedna strana dominantnija.


Istraživači mozga nisu samo biolozi ili medicinari, već gotovo jednako važnu ulogu igraju psiholozi, fizičari, informatičari, matematičari i filozofi. Svaki od njih, sa svojim specifičnim znanjima i vještinama, doprinosi sveukupnom znanju o tome kako funkcionira mozak. Međutim, unatoč velikom broju znanstvenih radova, progresu u tehnikama istraživanja i interdisciplinarnom pristupu, još uvijek ne možemo reći da znamo kako mozak u potpunosti funkcionira.

Kako znati radi li vam bolje desna ili lijeva strana, odnosno koja je strana mozga dominantnija? Ili su možda u ravnoteži? Riješite kratki test i doznajte



No zna se da su lijeva i desna strana mozga zadužene za različite stvari. Lijeva strana zadužena je za racionalnost, analitiku, matematičke znanosti, objektivnost i red, dok desnom stranom "upravljaju" mašta, kreativnost, osjećaji, umjetničke znanosti i sjećanja.

Kako znati radi li vam bolje desna ili lijeva strana, odnosno koja je strana mozga dominantnija? Ili su možda u ravnoteži? Pronašli smo test koji će vam u nekoliko minuta to otkriti, a riješiti ga možete OVDJE.

Pogledajte i kako biste izgledali s drugom bojom kose.

Test desne i lijeve strane mozga Desna i lijeva strana mozga mogu biti i u ravnoteži Foto: Screenshot (www.arealme.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju