Među natjecateljima druge polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga bila je i predstavnica Crne Gore Vladana Vučinić. Iako joj nastup s pjesmom "Breathe" nije osigurao prolazak u veliko finale, kreacija u kojoj je nastupala itekako je privukla pozornost zbog jednog zanimljivog detalja.

Vladana je nastupala u dugoj plavoj haljini s prorezima u gornjem dijelu. Donji dio činila je plisirana suknja A-kroja.

Međutim, detalj zbog kojeg je ova "obična" haljina postala tema razgovora bio je svjetleći disk pričvršćen za njezin kostim.

Ovaj detalj rezultat je suradnje s dizajnericom Clarom Daguin. Prema pisanju crnogorskih medija, izrada kreacije trajala je oko tri mjeseca, a u nju su uključene i tradicionalne tehnike izrade.

Slika nije dostupna Konstrakta: Nastup na Eurosongu u najpoznatijim cipelama s hrvatskim potpisom

Naime, dizajnerica Clara Daguin koja već godinama eksperimentira sa svjetlom i interaktivnošču u svojim kreacijama, objasnila je kako je jedna od rijetkih koja u njih uključuje i ručni vez i šivanje. U timu koji je izrađivao kreaciju i potrošio stotine sati bilo je četiri do pet osoba.

Iako svjetleći disk nikoga nije ostavio ravnodušnim, pjevačica je ranije poručila da njezin nastup na Eurosongu neće biti ni približno onakav kakvim su ga ona i crnogorska delegacija zamislili. Prema njezinim riječima, organizatori joj nisu osigurali sve što su tražili. Unatoč tome, nakon proba bila je zadovoljna nastupom, kao i radom svog kreativnog tima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju