Među natjecateljima druge polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga bila je i predstavnica Crne Gore Vladana Vučinić. Iako joj nastup s pjesmom "Breathe" nije osigurao prolazak u veliko finale, kreacija u kojoj je nastupala itekako je privukla pozornost zbog jednog zanimljivog detalja.

Galerija Predstavnica Crne Gore na Eurosongu - 1 Predstavnica Crne Gore na Eurosongu Predstavnica Crne Gore na Eurosongu +1 Predstavnica Crne Gore na Eurosongu

Vladana je nastupala u dugoj plavoj haljini s prorezima u gornjem dijelu. Donji dio činila je plisirana suknja A-kroja.

Međutim, detalj zbog kojeg je ova "obična" haljina postala tema razgovora bio je svjetleći disk pričvršćen za njezin kostim.

Ovaj detalj rezultat je suradnje s dizajnericom Clarom Daguin. Prema pisanju crnogorskih medija, izrada kreacije trajala je oko tri mjeseca, a u nju su uključene i tradicionalne tehnike izrade.

Konstrakta na eurovozijskom nastupu u Torinu Konstrakta: Nastup na Eurosongu u najpoznatijim cipelama s hrvatskim potpisom

Naime, dizajnerica Clara Daguin koja već godinama eksperimentira sa svjetlom i interaktivnošču u svojim kreacijama, objasnila je kako je jedna od rijetkih koja u njih uključuje i ručni vez i šivanje. U timu koji je izrađivao kreaciju i potrošio stotine sati bilo je četiri do pet osoba.

Predstavnica Crne Gore na Eurosongu Izrada kreacije trajala je tri mjeseca (Foto: Guliver Image)

Iako svjetleći disk nikoga nije ostavio ravnodušnim, pjevačica je ranije poručila da njezin nastup na Eurosongu neće biti ni približno onakav kakvim su ga ona i crnogorska delegacija zamislili. Prema njezinim riječima, organizatori joj nisu osigurali sve što su tražili. Unatoč tome, nakon proba bila je zadovoljna nastupom, kao i radom svog kreativnog tima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju