Tražite li poklon za svoje dijete, nećake, djecu svojih prijateljica, dar koji će klincima i kada odrastu ostati u sjećanju, onda svakako pogledajte što izrađuje Kreativna ovčica. Iza ovog imena krije se Ana Marija Mužević, mama 12-godišnje djevojčice, koja ručno izrađuje najslađe heklane igračke, odjeću i modne dodatke za djecu i odrasle

Galerija Heklane lutkice i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević - 9 Heklane lutkice i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević - 12 Heklane lutkice i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević - 6 +12 Heklane igračke i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević Negdje u ljeto 2010. trebala sam kapu za svoju kćer Hanu i kako po dućanima nisam našla ništa čime bih bila zadovoljna, napravila sam joj heklani šeširić po svojoj volji. Uskoro me prijateljica zamolila da njezinoj nećakinji napravim dvije kape. Pa još pokoja prijateljica, pa njihove prijateljice..., priča Ana Marija Mužević koja je hobi izrade heklanih lutkica i modnih dodataka pretvorila u posao u kojem uživa te je osnovala brend Kreativna ovčica.

Neke igračke Kreativne ovčice preplovile su i ocean, do Amerike i Australije, a ima ih i u Švedskoj, Njemačkoj, Norveškoj,...

Kako zbog kćeri koja je dijete s poteškoćama iz spektra autizma ne može raditi posao koji bi zahtijevao višesatno izbivanje iz kuće, Ana Mariji je rad od kuće bio odlična prilika da radi posao koji voli, pod uvjetima koji joj odgovaraju.

U početku sam radila kape, šeširiće i cipelice, a zatim sam se raspametila za amigurumijima - heklanim igračkama. Kako ja, tako i moji kupci. Prije dvije godine s kolegicom iz Amarsen pletenine osmislila sam kolekciju za bebe: njezine personalizirane dekice s aplikacijama i moja igračka u kompletu.

Cijelu godinu izrađujem igračke: zimi sobove, za Uskrs zečiće i jaja, ljeti sirene, morske zvijezde, ribice, morske konjice i hobotnice, naravno i druge igračke, a apsolutni hit su slon i slonica, ta igračka ni kod koga ne prolazi neprimijećeno. Ljeti surađujem s nekoliko galerija na moru koje moje igračke nude kao suvenire, a zimi su popularne kape s cofom od umjetnog krzna za dijete i igračka s istom takvom kapom, govori.

Sve modele osmišljava sama, ali nerijetko joj mama dođe s idejom: "Bi li mi mogla napraviti to i to...“. Najnovija takva ideja, nastala u suradnji s jednom mamom, jest anđelčić kao poklon za krštenje. Cijene igračaka, ovisno i modelu i veličini, iznose 60, 80 ili 100 kuna.
Heklane lutkice i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević - 4 Heklane igračke i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević Foto: Kreativna ovčica

Jedna mama svojoj djeci svake godine pod bor stavi moju igračku. Nerijetko mi mame pošalju fotografije djeteta koje je zaspalo s igračkom u naručju

--Ana Marija Mužević

Znam da je kupac zadovoljan onda kad se vrati. Tako neku djecu pratim već godinama, još od krsnih cipelica pa kapice kroz cijelo djetinjstvo, a ima jedna mama koja svojoj djeci svake godine pod bor stavi moju igračku. Nerijetko mi mame pošalju fotografije djeteta koje je zaspalo s igračkom u naručju.

Neke su igračke preplovile i ocean, do SAD-a i Australije, a ima ih i u Švedskoj, Njemačkoj, Norveškoj, otkriva ova kreativna mama kojoj je njezina 12-godišnja kći uvijek prva inspiracija, ali ideje često dolaze i od drugih mama i djece, a također i prilike za koju smišlja igračku.

Moja je Hana jedno vrijeme svuda sa sobom nosila košaru s 22 igračke dok ju malo nije popustila ta opčinjenost. Djeca su nas zaustavljala po kvartu pa su se igrali svi zajedno, a poslije bi mi se javljali: 'Jeste vi ona teta što radi igračke? Nismo vas prepoznali bez košare', ispričala nam je Ana Marija, kojoj je velika podrška u poslu i suprug Tomislav.

Ne znam tko je ono rekao 'Nađi posao koji voliš, pa nećeš raditi niti jednog dana u životu'. Bilo bi super kad bismo svi tako mogli. Ja sam, srećom, uspjela, a i svima želim da se što više približe tom cilju, poručuje Ana Marija Mužević, vlasnica brenda Kreativna ovčica, pa za kraj otkriva zbog čega baš ovčica u nazivu?

Ovčica je u nazivu naravno zbog vune, ali i zato što ako napišemo o(v)čica, dobijemo očica, a od toga se zapravo moji radovi i sastoje - od očica.
Heklane lutkice i modni dodaci koje izrađuje mama Ana Marija Mužević - 12 Kreativna ovčica izrađuje i kape i pripadajuće lutkice s likom jednoroga (Foto: Kreativna ovčica)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju