Pod kreativnom palicom dizajnerice Meline Marelje koja stoji iza imena KON2RE, nastaju kreacije koje izdavaju iz sivila, graniče s dozom drskosti, te imaju sposobnost transformacije, a idealan model koji utjelovljuje viziju ovog branda je hrvatski model Kristina Šalinović

Kristina Šalinović predstavlja esencijalnu viziju samog branda - hrvatski model, tattoo & rock`n`roll zaljubljenica i odnedavno blogerica Fashion`n`roll bloga. Sa stranica KON2RE, prenosimo intervju s Kristinom u kojem progovara o svijetu manekenstva, modelinga, tetovaža...

Kako je došlo do suradnje sa KON2RE timom?
Do suradnje je došlo tako što sam surfajući Instagramom primijetila zanimljive torbe hrvatske dizajnerice Meline Marelje. Nakon što mi se svidjelo par torbi, dobila sam upit za suradnju na što pristala prvenstveno, jer mi se sviđa njezin dizajn. Inače sam uvijek spremna podržati mlade hrvatske kreativce.

Kreacije KON2RE odlično je utjelovila manekenka Kristina Šalinović, tattoo & rock`n`roll zaljubljenica i vrhunska modna transformatorica

Kako je započela tvoja modna prča, te sjećaš li se svoje prve revije koju si nosila?
S modelingom sam se počela baviti sa 19 godina, ali je to tada bilo više kao hobi. Otkrila me Tihana Harapin uz pomoć Viktora Drage, koji su me pogurali na hrvatskoj sceni. Moja prva revija ikad je bila za Martinu Felju ako se ne varam ili Ivana Alduka, iskreno više se točno ne sjećam. Bila sam toliko nervozna da mi je većina toga ostala u magli.

Koji je bio prijelomni korak u smjeru da manekenstvo zaista postane nešto s čime se zaista želiš baviti?
Nakon što sam otvorila reviju Louisa Vuittona, shvatila sam da imam mogućnost putovanja po svijetu i raditi posao koji volim.

Pretpostavljam da veći dio godine provodiš van granica Hrvatske, s obzirom na to koliko je takav život utjecao na tvoj modni stil/izričaj, te kako bi opisala isti? Pratiš li trendove?
Nikad nisam pretjerano pratila trendove, jer uvijek nosim ono što mi se taj dan nosi, tako da ne bi znala opisati svoj stil. Jedino što mogu reći o svom stilu je da sam uvijek bila i uvijek ću biti ljubiteljica stila.

Koliko je život modela promijenio/potvrdio tvoju sliku o modelingu i cijelom modnom svijetu koji te okružuje?
Za mene je modeling posao, tako ga shvaćam i vidim. Kao svaki drugi posao i on ima svoje vrline i mane, ali uvijek se baziram samo na dobre stvari, baš kao i u cjelokupnom životu.

Koji su kriteriji presudni da se dobije određeni posao, posebno ako govorimo o kampanjama, naslovnicama (Vogue)?
Tu nema kriterija, mogu reći da je to samo sreća i biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. No, općeniti kriteriji za ulazak u modeling su prije svega visina, savršene mjere, izvrsna forma, čisti ten, te naravno karakter ili kako oni to znaju reći – x faktor.

Koji bi savjet dala curama koje tek ulaze ili razmišljaju da uđu u svijet mode?
Budite ono što jeste i pijte puno vode.

S obzirom da manekenstvo ima svojevrsnu poveznicu s glumom  razmišljaš li krenuti u budućnosti u tom smjeru?
U zadnje vrijeme me svi to pitaju, ali nikad nisam pretjerano o tome razmišljala. Nikad se ne zna. Možda se to čak i dogodi jednog dana.

Što je za tebe uspjeh, te koje uspjehe najviše pamtiš u svojoj karijeri?
Za mene je najveći uspjeh što sam uspjela snimiti 12 internacionalnih Vogueova, a posebno naslovnica talijanskog Voguea.

Koje bi dizajnere izdvojila kao svoje favorite, te koliko se privatno razlikuju od slike koja je stvorena u javnosti o njima?
Svi su mi na svoj način dragi, ali definitivno mi je najdraži Jean Paul Gaultier. Kao osoba je drag, strašno kreativan i pristupačan. Uživa razgovarati s modelima, objasniti im svoju viziju kolekcije, te svaki put kad sam surađivala s njim bi me sjetio.

Kako izgleda jedan radni dan Kristine Šalinović?
Zavisi kako kada. Volim se rano ustati da uspijem doručkovati i uživati u jutarnjoj kavi u miru, bez obzira koliko to rano bilo. Zatim spremanje za castinge, te cijeli dan jurnjava od castinga do castinga. Ako stignem, sjednem na ručak, a ako ne onda s nogu nešto pojedem. I to je to. Ništa ekstravaganto.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme, te koje su ti zanimacije?
U slobodno vrijeme volim slušati glazbu, šetati, istraživati stvari koje me zanimaju po internetu, čitati knjige i naravno družiti se sa ekipom.

Tetovaže se u zadnje vrijeme sve češće mogu vidjeti na modelima, a poznato je da ih i ti imaš nekoliko. Kada je nastala tvoja prva tetovaža, te predstavlja li ti to problem kod budućih angažmana?
Naravno da će ih biti još… Prva tetovaža je nastala na početku karijere, no nikad mi nije predstavljala problem. Čak imam jedno snimanje koje je nazvano po mojoj tetovaži: Only angels have wings….

Kako uspijevaš pronaći ravnotežu između poslovnog i privatnog života, s obzirom na ubrzani tempo posla kojim se baviš?
Dosta je teško, no uvijek nađem vremena za obitelj, prijatelje i naravno za sebe, pa makar to bilo samo na dan ili na sat vremena.

Koji su ti gradovi/države ostali u najboljem sjećanju?
London je uvijek bila moja prva ljubav, ali se nadam da ću u životu vidjeti još prekrasnih gradova koji će me osvojiti.

Trenutno na tvom mp3….?
Johnny Cash, Sabaton, Pantera, Ac/DC, Motorhead, Pink Floyd… i još mnogi drugi.

Što te čeka na poslovnom planu u 2015?
A joj, rekla bi vam, al ni ja još sama ne znam.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju