Svrbež, crvenilo, iritacija. Na sve to navikli su oni koji vode borbu s osjetljivom kožom koja reagira na gotovo sve iz okoline - promjene temperature, vjetra, suhog zraka itd. No, ako se koža lica lako zacrveni ili se pak pojavi lagani osip ili svrbež, velike su šanse da je riječ o netolerantnoj koži sklonoj alergijskim reakcijama i tada joj je potrebno pružiti odgovarajuću njegu bogatu kvalitetnim sastojcima koji će je umiriti i ohladiti.

Galerija TOLERIANE Dermallergo Eye krema za područje oko očiju TOLERIANE Dermallergo krema +0 TOLERIANE Dermallergo hidratantna krema i krema za područje oko očiju

Nema veće spuštalice samopouzdanja od pojave različitih stanja koja nam se pojavljuju na licu u obliku osipa, plikova, crvenila ili peckanja. Zbog straha od osuda i kritika iz okoline na račun naše kože lica, često se povlačimo u sebe i ne želimo izaći iz kuće. Ne moramo niti govoriti koliko to utječe na kvalitetu života osobe koja neprestano ima potrebu opravdati se zašto je njezina koža u takvom stanju.

Brojna istraživanja pokazala su kako oko trećine stanovništva pati od alergija, a kod polovice se alergijske reakcije manifestiraju na koži. Ovaj problem javlja se i kod djece, posebice one koja žive u gradu. Djeca koja su odrasla u ruralnim sredinama imaju bolji mikrobiom i imunitet od onih iz urbanih sredina i upravo to ih štiti od alergija.

Reakcije na koži mogu biti posljedica uporabe krivih kozmetičkih proizvoda, izloženost određenom alergenu ili reakcija na pojedinu hranu. U tom slučaju proizvode je potrebno izbaciti iz svoje kozmetičke torbice, dok je kod potonjeg bitno detektirati sastojak koji uzrokuje nelagodu na koži te ga ukloniti iz svoje prehrane. Jednom kada ih isključimo iz uporabe, koža bi se trebala pročistiti.

No, u trenucima kada nam izbije ekcem ili urtika jedino što želimo jest smiriti kožu, posebice jer s njima u paketu obično dolazi svrbež ili peckanje, zbog kojih se osjećamo nelagodno. La Roche-Posay unutar linije Toleriane Dermallergo ima proizvode namijenjene upravo rješavanju ovih problema. Toleriane Dermallergo krema je prva hidratantna krema ovog brenda za izrazito suhu, osjetljivu kožu sklonu alergijama. Ona se može upotrebljavati svakodnevno te ćemo već nakon prve uporabe osjetiti pravo olakšanje jer ona trenutačno vlaži i umiruje nadraženu kožu. Na tržištu trenutno postoje tri proizvoda koji se razlikuju po teksturi, kako bi odgovarali različitim tipovima kože. Ono što je bitno jest nanijeti je na čistu kožu lica i vrata, koju smo prethodno očistili odgovarajućim cleanserom, ujutro i navečer. Tako će odraditi najbolji posao te obnoviti i zaštititi barijeru kože već nakon prvog sata uporabe.

Područje oko očiju iznimno je osjetljivo, tako da ako se na tom dijelu javlja alergijska reakcija, tada je tu potrebna malo drugačija njega. Zato nakon što smo nanijeli kremu, na okoloočno područje stavljamo Toleriane Dermallergo Eye krema za područje oko očiju, koja, baš poput dnevne hidratantne kreme iz ove linije, osnažuje funkcije mikrobioma te pruža hidrataciju tijekom 48 sati. Ova regenerativna krema je iznimno lagana i prigodna za svakodnevnu uporabu te umiruje nadraženost kože. Prilikom nanošenja treba treba istisnuti manju količinu proizvoda na prst i nježnim ga pokretima utapkati na područje oko očiju i kapke.

U rutini njege kože posljednjih godina posebno se ističe uporaba seruma. Oni pružaju trenutačnu i brzu njegu te su usmjereniji prema specifičnim pojavama na koži. Tako je osmišljen i Toleriane Ultra Dermallergo serum, koji je namijenjen smirivanju stanja na koži izazvanim alergijama i rješavanju nelagodnog osjećaja peckanja, svrbeža ili zatezanja. Ovaj lagani serum ostavlja osjećaj svježine na licu dok ga istovremeno hidratizira. Ono što je važno istaknuti jest da se serum izrazito brzo upija i da djeluje trenutačno, a najbolje ga je nanijeti ujutro i navečer, prije same kreme za lice.

Jedni od najčešćih iritansa su alkohol, silikoni i mirisi u proizvodima i zato je važno prilikom odabira proizvoda provjeriti njihov sastav. U La Roche-Posayu to znaju, zato njihovi proizvodi ne sadrže niti jedan od ovih potencijalnih krivaca za reakcije na koži te su osmišljeni i testirani pod prismotrom dermatologa.

TOLERIANE Dermallergo hidratantna krema i krema za područje oko očiju TOLERIANE Dermallergo hidratantna krema i krema za područje oko očiju Foto: PR

Razlog zbog kojeg netko ima osjetljivu kožu sklonu alergijskim reakcijama za sada nije poznat, no vrlo lako moguće jest da je ovaj problem nasljedan ili je pak riječ o učestalom korištenju proizvoda ili hrane koja iritira kožu, kao i nedostatak pravilne njege kože lice. U slučaju reaktivnih promjena na koži, važno je tretirati ih kvalitetnim proizvodima, poput Toleriane Dermallergo iz La Roche-Posaya, namjenjenima ovom tipu kože. Samo tako ćemo moći osjetiti trenutno olakšanje i osloboditi si put prema samouvjerenijem i kvalitetnijem standardu života.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom La Roche-Posay po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju