Travanj je u znaku ružičaste – a za sve su kriva rose vina! Lidl Hrvatska i ove je godine partner Pink daya u organizaciji udruge „WOW“, i to kao sponzor radionice „Ružičasta Dalmacija“.

 Šesti po redu Međunarodni festival ružičastih vina Pink day održat će 21. travnja se na već poznatoj lokaciji - u zagrebačkoj Mimari. Pink day će okupiti samo najkvalitetnije proizvođače ružičastih vina, pjenušaca i maslinovog ulja iz cijele Hrvatske, ali i dijela Europe i svijeta. U cilju populariziranja ružičastih vina i maslinova ulja te educiranja publike na festivalu održat će se okrugli stolovi i radionice na kojima će sudjelovati vinari, vinski novinari, enolozi, sommelijeri i maslinari. Lidl će također na festivalu izlagati 3 svoja rose vina: Spring Valley Zinfandel rose, Pjenušac rose Winemakers of Croatia i Slavonija rose Winemakers of Croatia. Ne propustite ružičastu zabavu u Mimari, uz odlična vina i dobro društvo!

SPRING VALLEY / ZINFANDEL ROSE, Kalifornija SAD, temp.serviranja 10-12C

Vino je dublje roze boje sa ružičastim odsjajem, naglašenih je voćnih mirisa jagode, maline i crvenog grejpa te je ugodnog slatkastog okusa.

WOC / PJENUŠAC ROSE, Istra, temp.serviranja 8-12C

Vino je svjetlije roze boje, sitnih i intenzivnih mjehurića, naglašenih primarnih voćno-cvjetnih mirisa.
Okus krasi elegantna svježina te fini nježni perlaž.

WOC / ROSE, Slavonija, temp. serviranja 10-12C

Elegantno i skladno vino, intenzivnije roze boje, s naglašenim primarnim voćnim aromama jagode, maline, trešnje i korice crvenog grejpa. Ovo omiljeno vino u okusu je mekano, laganijeg tijela i vrlo ugodne svježine s voćnim završetkom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju