Pri uređenju njihova doma u Našicama u koji su se uselili prije šest godina, Martini Ivanišević i njezinom suprugu najbitniji je bio osjećaj topline i udobnosti, a u tome im je itekako pomogla igra s bojama i detaljima.

 

Najdraža prostorija nam je dnevni boravak koji je pravljen kao otvoreni koncept, spoj dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje u jednom. Interijer je inspiriran, ja bih rekla eklektičnim stilom, što znači da je skup nekoliko različitih stilova koji zajedno funkcioniraju u jednom prostoru, kaže Martina Ivanišević.

Kuća Martine Ivanišević iz Našica najljepši je dokaz da tamne boje u domu stvaraju čaroban ugođaj

"Kraljica" njihove dnevne sobe je petrolej plavozelena sjedeća garnitura od baršuna, zaslužna za drastičnu promjenu izgleda cjelokupnog dnevnog boravka. Zidove krase dva veća efektna ogledala u zlatnoj boji također kupljena u Emmezeti. Za stvaranje dinamične atmosfere pune vitalnosti i topline itekako su zaslužne žuta fotelja i moderan tepih s geometrijskim uzorkom. Uz dnevnu sobu nalazi se blagovaonica i predivna bijela rustikalna kuhinja rađena po mjeri.

Kako je Martinin posao vezan uz kuću (ima status majke njegovateljice) vrijeme provedeno kod kuće uvijek nastoji pretvoriti u maksimalno opuštanje.

Da bi dom postao oaza mira, osim oku ugodnog interijera biljke su odličan detalj za osvježiti prostor. Kutovi soba i prazne police idealno su mjesto baš za njih.

Tako su u mom domu najviše zastupljeni pročiščivaći zraka koji su jednostavni za održavanje, a pomažu i u stvaranju opuštenijeg i ugodnijeg ambijenta u bilo kojoj prostoriji doma, a neke od njih su spatifilijum, fikus gumijevac, fikus benjamin, sanseverija, zeleni ljiljan, aloe vera, engleski bršljan, dražena i zlatni puzavac, otkriva.

Kuća je okružena prostranim vrtom od 1400 četvornih metara od kojih je jedan dio pretvoren u oazu relaksacije, a drugi dio pripada voćnjaku i uzgoju povrća.

Pri uređenju vrta Martina se vodila engleskim stilom koji je pomalo rustikalan i neukrotiv, a biljke i drveće izgleda kao da su posađeni nasumično, neplanski.

Slika nije dostupna Kuhinjica je savršenstvo! Kuća u Osijeku u kojoj svaki kutak ima svoju čar

U njemu se nalaze razni ukrasni grmovi, sadnice ruža, trajnice poput vučike, ehinacee, rudbekije, hortenzije, uresnica, nekoliko vrsta ukrasnih trava poput pampasa, kineskog šaša, Imperata cilindrica "Red baron", prosenjak, te mnogobrojne sadnice ukrasnog drveća poput albicije, katalpe, crvenolisnog ruja, japanske vrbice, raznih vrsta japanskih javora, kelreuterija i ostalih – pravi raj za ljubitelje cvijeća i biljaka!

Šarenilo boja i dodatnu čar vrtu daju jednogodišnje biljke poput pelargonija, begonija i bidensa koje je Martina jako lijepo posadila u posude od terakote raznih dimenzija i oblika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju