Svijeće mogu uljepšati svaki interijer i stvoriti jedinstveno ozračje, posebno u ovo predblagdansko vrijeme. To je prepoznala i 29-godišnja ekonomistica Andrea Završki iz Zagreba, koja, između ostalog, izrađuje svijeće koje kao da su stvorene za božićne blagdane, ali i čitavu zimu.

Galerija Svijeće božićnih motiva koje izrađuje Andrea Završki iz Zagreba Svijeće božićnih motiva Svijeće božićnih motiva +0 Svijeće božićnih motiva koje izrađuje Andrea Završki iz Zagreba

Kako je oduvijek bila zaljubljenica u uređenje interijera i često sama prionula na "uradi sam" projekte, tijekom pandemije je nastojala pronaći nešto što će je odmaknuti od zaslona računala nakon radnog vremena. Jedan video inspirirao ju je da naruči osnovna sredstva za izradu svijeća - i tako je nastao brend Decorea.

Čim sam napravila prvu svijeću, oduševljenju nije bilo kraja. Počela sam ih izrađivati na desetke i smišljati što bih još s njima mogla raditi. Baš u to vrijeme prijateljica se udavala pa me pitala bih li joj mogla izraditi svijeće koje bi dijelila gostima kao zahvalnice na vjenčanju. Tada sam shvatila da bi se iz ovog hobija mogli pokrenuti vrlo zanimljivi projekti, pa sam odlučila otvoriti obrt i ponuditi svoje svijeće svima, govori nam Andrea.

Svijeće božićnih motiva Svijećama dodaje i božićnu crveno-bijelu trakicu (Foto: Privatna arhiva)

U obilju kreativnih svijeća u ovo se vrijeme posebno ističu one koje dočaravaju sve ono što predstojeći blagdani predstavljaju – veselje, toplinu, svjetlost, nadu, a ujedno prate božićne i zimske motive.

Pomislila sam kako se proizvodi koje izrađujem idealno uklapaju u ovo zimsko i blagdansko dobar jer je svijeća spoj topline, svjetla i dekoracije te kao takva može biti idealni poklon samom sebi, a i dragoj osobi za Božić. Tako sam u ponudu uvrstila razne oblike; od soba, bora, medenjaka ili pak seoske kućice koja predstavlja naš topli dom, pojašnjava nam ova kreativka.

Svijećama dodaje i božićnu crveno-bijelu trakicu, a pakiranje čine kartonske kutije sa zimskim motivima. Svakom paketu prilaže i privjesnicu u kojoj možete napisati ime ili poruku osobi kojoj poklanjate svijeću.

Svijeće stvaraju poseban ugođaj u predblagdansko vrijeme.

Osim božićnih, Andrea u ponudi ima i brojne druge motive svijeća, a kako njezin nemirni kreativni duh neprestano nešto smišlja, već je počela izrađivati podloške za svijeće ili nakit, koje mogu biti u omiljenom terrazzo dekoru ili jednobojni.

Ne može lakše: Napravite predivan adventski aranžman od običnih čaša i kuglica Adventski vijenac s čašama - 2 Adventski vijenac s čašama - 3 Adventski vijenac s čašama - 4 +1 Adventski vijenac s čašama - 1

Ne krije da svakodnevno uživa u svojoj maloj radionici, a što sve izrađuje u društvu jednog posebnog susjedova mačka, možete pogledati na mrežnoj stranici njezina brenda.

Za one koji pak više vole birati uživo, vrijedi spomenuti da će Andrea svoj rad predstaviti u sklopu Projekta Ilica 18. prosinca u Zagrebu.

Svijeće božićnih motiva 'Čim sam napravila prvu svijeću, oduševljenju nije bilo kraja', kaže Andrea (Foto: Privatna arhiva)

Ne sumnjamo da ćete u njezinoj ponudi pronaći idealan poklon za sebe i za drage vam osobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju