Prema nedavnim anketama, više od 70 posto ljudi priželjkuje kuhinjski otok u svom kućanstvu. Ništa čudno s obzirom na to da on uistinu može transformirati izgled kompletnog prostora.

Međutim, otok je prije svega funkcionalan kuhinjski dodatak. Služi kao prostor za pripremu hrane, a nezamjenjiv je i kada je u pitanju pohranjivanje dodatnih kuhinjskih potrepština za koje nemate mjesta u klasičnim elementima, od posuđa do namirnica.

Upravo je zato postao jedna od najpopularnijih stavki u uređenju kuhinje.

Idealan je i kao zona okupljanja na druženjima, mjesto na koje ćemo odložiti čašu vina tijekom ugodnog razgovora s prijateljima.

Otok je, po definiciji, dio kuhinjskog namještaja kojem se može pristupiti sa sve četiri strane i nije definiran dimenzijama. Dakle, može biti velik, ali bez problema možete pronaći i male verzije koje stanu i u najmanje prostore.

Tako su i kuhinjska kolica zapravo svojevrsna zamjena za otok ili bolje rečeno - kuhinjski otok na kotačićima. Još jedan plus je činjenica da ovaj element ima kotačiće i zbog toga je mobilan te ga bez problema i previše truda možete premiještati kad god se sjetite, za razliku od klasičnog velikog otoka.

Zavirite u galeriju i pronađite nekoliko funkcionalnih i lijepih modela koji stanu u gotovo svaku kuhinju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju