Pr
Pr (Foto: PR)
Dom & uređenje

Kuhinjski robot Bosch MUM 6 osvojio gastro scenu: Hungry Mile vodio radionicu koja je spajila tradiciju i moderne okuse sarme

08-12-2025 Piše OGLAS
komentari

Inovativni kuhinjski robot Bosch MUM 6 olakšava i ubrzava svaki korak u kuhinji, dok kreativnost i dobra energija mogu pretvoriti pripremu obroka u zajednički užitak.

U modernom kulinarskom studiju The Pizza Whisperer predstavljena je najnovija generacija Bosch MUM 6 kuhinjskog robota – multifunkcionalnog uređaja koji kombinira vrhunsku snagu, preciznost i praktične nastavke, uključujući i onaj za mljeveno meso. Upravo je on bio ključni saveznik tijekom ekskluzivne radionice kuhanja kojom je, uz prepoznatljivu energiju i stil, upravljao Mile Butorac, široj publici poznat kao Hungry Mile.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Influenceri i gastro entuzijasti – Meri Goldašić, Niko Čuturić, Morena Pavić, Renata Lovrinčević Buljan, Marjeta Kessler, Maja Jelšovec, Ines Šitum i Ana Antunović – bili su podijeljeni u tri tima te su, uz pomoć kuhinjskog robota Bosch MUM 6 pripremali tri jela koja spajaju tradiciju i suvremeni pristup kuhanju: vegansku sarmu, brzu express sarmu sa špekom te savršeno kremasti pire krumpir.

Pr Pr Foto: PR

Poseban dodatak radionici i prilog jelu bile su mini focaccie u obliku muffina – koje je priremio Marko Vanjek iz kulinarskog studia The Pizza Whisperer. Zanimljiv, mekan i aromatičan prilog koji je brzo osvojio sve sudionike.

Radionica je još jednom pokazala kako inovativni kuhinjski roboti Bosch MUM 6 olakšavaju i ubrzavaju svaki korak u kuhinji, dok kreativnost i dobra energija mogu pretvoriti pripremu obroka u zajednički užitak.

Pr Pr Foto: PR

Kuhinjski partner koji sve radi umjesto vas

Kuhinjski robot Bosch MUM 6 ističe se snažnim motorom i velikom posudom od 5,5 litara, što ga čini idealnim za pripremu i najzahtjevnijih tijesta i većih količina hrane. Zahvaljujući 3D Planetary mixing sustavu ravnomjerno miješa sastojke iz svakog kuta posude, pa tijesto uvijek ispadne savršeno glatko i ujednačeno. Uređaj dolazi s nizom praktičnih nastavaka, uključujući i onaj za mljeveno meso, što ga čini svestranim pomoćnikom za širok raspon recepata – od sarme do peciva.
Ugrađena vaga i intuitivne brzine omogućuju precizno doziranje i potpunu kontrolu procesa pripreme. Robustna metalna izrada i Bosch kvaliteta jamče dugotrajnost, pouzdanost i profesionalne rezultate u svakoj kuhinji.

Pr Pr Foto: PR

Brza express sarma sa špekom (varivo verzija)

Sastojci:
600 g svježe samljevenog mesa (svinjska vratina i junetina)
150 g špeka
1 veći luk
300 g rezanog kiselog zelja
60 g riže
1 žličica mljevene slatke paprike
200 ml passate
700 ml vode ili temeljca
1 lovorov list
sol, papar

Priprema:
Meso se najprije samelje u Bosch MUM6 na srednje krupno kako bi ostalo sočno i imalo dobru teksturu. U većem loncu zagrije se mast ili malo ulja pa se na jakoj vatri najprije prepeče sitno rezani špek dok ne pusti miris i lagano se ne zarumeni.
Zatim se dodaje sitno sjeckani luk i prži dok ne postane staklast. Na to ide svježe samljeveno meso koje se dobro razrahljuje kuhačom da ne ostane u grudicama.

Pr Pr Foto: PR

Kad meso promijeni boju, dodaje se mljevena paprika, kratko se promiješa da ne zagori, zatim se ubacuje rezano kiselo zelje i riža. Sve se zalije pasatom i temeljcem ili vodom, dodaje se lovor, posoli i popapri. Jelo se kuha umjerenom jačinom oko 30 minuta, dok riža ne omekša, a varivo se lagano zgusne i poveže u puni, zaokruženi okus.

Veganska zapečena sarma s tofuom, lećom i orasima

Sastojci:
8–10 gotovih listova kiselog kupusa
200 g dimljenog tofua
150 g kuhane leće
60 g riže
1 manji luk
1 češanj češnjaka
40 g oraha
200 ml passate
2 žlice maslinova ulja
dimljena paprika, soja umak, sol, papar

Priprema:
Orahe je najbolje prvo kratko popržiti na suhoj tavi da puste aromu, zatim ih grubo nasjeckati. Na maslinovu ulju se u drugoj tavi prži sitno sjeckani luk dok ne omekša, zatim se dodaje češnjak. Dimljeni tofu se rukama ili nožem usitni i dodaje na luk, kratko se zapeče da pusti dimljenu aromu.
Nakon toga se u tavu dodaju kuhana leća, suha riža i prženi orasi. Sve se začinjava dimljenom paprikom, paprom, malo soja umaka i po potrebi solju. Smjesa se kratko povezuje na vatri da se okusi sjedine.

Pr Pr Foto: PR

Listovi kupusa se po potrebi odrežu na veličinu, pune se pripremljenim nadjevom i motaju u sarme. Slažu se u vatrostalnu posudu, zalijevaju passatom razrijeđenom s malo vode i lagano se poškrope maslinovim uljem. Posuda se najprije pokrije i peče oko 35 minuta, a zatim se otkrije još 10 minuta kako bi se sarme lagano zapekle i dobile finu koricu.

Pročitaj još
Pročitaj još