Slavna talijanska glumica, jedna od posljednjih živućih velikih zvijezda zlatnog doba Hollywooda Gina Lollobrigida preminula je u dobi od 95 godina. Bila je jedna od najslavnijih europskih glumica pedesetih i šezdesetih godina, u vrijeme kada je nosila i status međunarodnog seks simbola. Svijet je osvojila i svojom ljepotom, a naročito očaravajuće izgledala je u filmu "Salomon i kraljica od Sabe" iz 1959. godine.

Galerija Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine - 7 Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine - 3 Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine - 1 +9 Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine

U kultnom ostvarenju redatelja Kinga Vidora, s Yulom Brynnerom i Ginom Lollobrigidom u glavnim ulogama, talijanska glumica utjelovila je karizmatičnu i prelijepu kraljicu od Sabe. Jedna od najpamtljivijih i najupečatljivijih scena iz filma "Salomon i kraljica od Sabe" svakako je ona u kojoj je Gina pojavljuje u prozirnoj bijeloj haljini za koju je bio zaslužan kostimograf Ralph Jester.

Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine - 1 Gina Lollobrigida i Yul Brynner u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' (Foto: Profimedia)

Haljina od laganog tila imala je podstavu boje kože te je bila ukrašena zlatnicima na predjelu bokova te bogatim zlatnim vezom na vrlo širokim rukavima. U toj kreaciji glumica je izgledala poput prave boginje maksimalno ističući njezinu ženstvenu figuru savršeno oblikovanog pješčanog sata. Posebno je do izražaja došao njezin izrazito uski struk od 56 centimetara.

Gina Lollobrigida u filmu 'Salomon i kraljica od Sabe' iz 1959. godine - 6 Prozirna bijela haljina maksimalno je istaknula Gininu figuru savršeno oblikovanog pješčanog sata (Foto: Profimedia)

Neke je kultno filmsko izdanje Gine Lollobrigide podsjetilo na čuvenu "golu" haljinu Marilyn Monroe u kojoj je predsjedniku Johnu F. Kennedyju otpjevala "Sretan rođendan", a na internetu su se i našalili da bi Gininu haljinu trebalo sakriti od Kim Kardashian prije nego što je pokuša nositi. Podsjetimo, Kim je na Met Gali u svibnju nosila upravo Merlinkinu haljinu što je izazvalo brojne reakcije. Reality zvijezda tako je još jednom pokazala veliku smjelost u biranju odjevnih komada koji će privući pažnju pa ne bi čudilo da joj i senzualna oprava iz filma "Salomon i kraljica od Sabe" zapne za oko.

Dizajner kostima Ralph Jester, zaslužan za bijelu prozirnu haljinu Gine Lollobrigide, potpisuje i kostimografiju u filmovima "Deset zapovijedi" i "The Buccaneer" za koje je bio nominiran za nagradu Oscar.

Gina Lollobrigida Gina Lollobrigida (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju