Kultna serija "Dinastija" simbol je 1980-ih, mnogi su vjerno pratili intrige koje su se vrtjele oko i unutar rivalskih obitelji Carrington i Colby. Da je "Dinastija" serija nad serijama dokazuju i brojke koje ovu američku sapunicu svrstavaju u jednu od najskupljih serija svih vremena.

 

Osim svojom radnjom, likovima, luksuzom, raskoši i sjajem, serija "Dinastija" impresionira i brojkama koje je prate. Skupili smo 10 brojčanih podataka koji dokazuju da kultnoj sapunici iz 1980-ih nema ravne.

1. 80 zemalja u svijetu pratilo je seriju "Dinastija" i intrige među likovima kojim su postali simbol jedne dekade.

Osim svojom radnjom, likovima, luksuzom, raskoši i sjajem, serija 'Dinastija' impresionira i brojkama koje je prate

2. 60.000.000 gledatelja a SAD-u pratilo je 15. svibnja 1985. zadnju epizodu pete sezone u kojoj su teroristi upali na Amandino vjenčanje za princa Michaela u Moldaviji; ni sami glumci, kako je otkrila Joan Collins, tijekom snimanja scene nisu znali tko će u napadu poginuti, a gledatelji su morali čekati početak šeste sezone kada je bilo otkriveno da nitko od glavnih likova nije umro.

3. 3000 kvadratnih metara površina je vile u kojoj je obitelj Carrington živjela; impozantno imanje nalazi se u San Franciscu te je i danas otvoreno za javnost.

4. 43 sobe, 17 kupaonica i 17 kamina nalazilo se unutar vile Carringtonovih.

5. 65.000 kvadratnih metara veličina je vrta koji je okruživao vilu.

6. 50.000 tulipana i 15.000 narcisa bilo je posađeno u velebnom vrtu koji oduzima dah.

7. 35.000 dolara iznosio je tjedni budžet za kostime (i gotovo svaki tjedan bio je premašen).

8. 3000 kostima sašiveno je tijekom devet sezona serije; Joan Collins predložila je dizajneru kostima Nolanu Milleru da kopira dizajn visoke mode poput onog Yves Saint Laurenta što je između ostalog u seriji populariziralo i jastučiće na ramenima.

9. 10.000 dolara koštale su ručno rađene lutkice s likom Alexis i Krystle.

10. 1. mjesto na listi "10 najvećih TV zlikovaca" koju je sastavila njemačka televizijska kuća zauzeo je lik Alexis Carrington Colby kojeg je u Dinastiji glumila Joan Collins.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju