Američki glumac Tom Hanks danas slavi 66. rođendan. Rođen je 9. srpnja 1956. godine u Kaliforniji, a šest i pol desetljeća kasnije jedna je od najslavnijih i najprepoznatljivijih filmskih zvijezda.

Tom Hanks ima status glumačke ikone, a zaradio ga je zahvaljujući cijelom nizu uspješnih filmova na kojima je radio. Tijekom bogate karijere snimao je komedije i drame, a najpoznatiji je vjerojatno po ulozi Forresta Gumpa u istoimenom filmu.

Glumac se može pohvaliti i činjenicom da je dvije godine zaredom osvojio Oscara za najboljeg glumca, i to za uloge u već spomenutom Forrest Gumpu te filmu Philadelphia.

Blake Lively Zabavni kviz: Prepoznajte o kojoj se slavnoj dami radi na temelju jednog outfita

Film Biježnica Zabavni kviz: Možete li prepoznati iz kojih su filmova ovi poljupci?

Mnogima su omiljene njegove uloge u romantičnim filmovima kao što su "Dogodilo se u Seattleu" i "Imaš poruku".

Osim karijerom ističe se i činjenicom da je u sretnom i dugom braku s glumicom Ritom Wilson, što je prava rijetkost u Hollywoodu. Upoznali su se na TV setu, a vjenčali 1988. godine. Više od tri desetljeća kasnije ne nazire im se kraj.

No vratimo se na filmove i glumačku karijeru sjajnog Toma Hanksa. Njegov rođendan iskoristili smo kao povod za kviz u kojem možete pokazati koliki ste fan njega i njegovih filmova. Vrijeme je za zabavu i provjeru znanja!

Quiz Maker - powered by Riddle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju