Bez obzira na to koje je godišnje doba, pelješki gelato Marije Antunović uvijek je dobra opcija. Kremasta i svilenkasta tekstura te bogat okus kombinacija su zbog koje se isplati zaustaviti sve i samo uživati.

Croccantino - pelješki gelato Croccantino - pelješki gelato Foto: Tibor Marochini/Nova studio

Zahvaljujući jednoj kreativki koja se nije bojala sanjati i taj san pretvoriti u stvarnost, sada i Hrvatska ima svoj gelato. Tko god proba njezin Croccantino, sigurno se neće zaustaviti samo na jednoj čašici. Nevjerojatno kremasti i originalni, njezini gelato okusi spoj su najbolje kvalitete, rađeni prema domaćoj recepturi i talijanskim principima proizvodnje.

Njihov tajni sastojak vjerojatno je ljubav s obzirom na to da su u potpunosti ručno rađeni. Možda će zvučati nestvarno, ali čak se i karamela koja se dodaje u sladoled ručno kuha. U proizvodnji se koriste samo najkvalitetnije sirovine ‒ domaće, svježe pasterizirano mlijeko i mliječno vrhnje, a kolačići koji se dodaju u sladoled – orasnice, amaretti, rogačići, krokanti – rade se po tradicionalnim receptima, zbog čega su zaslužili oznaku kvalitete Hrvatski otočni proizvod.

Croccantino - pelješki gelato Croccantino - pelješki gelato Foto: Tibor Marochini/Nova studio

Sve je počelo putovanjem u Italiju. Pri prvom susretu s pravim talijanskim sladoledom u Bologni sve što je Marija poželjela bilo je da to isto nezaboravno iskustvo, osjećaje, okus i miris prenese što većem broju ljudi. Njezina je težnja osvijestiti ljepotu sadašnjeg trenutka i uživati u svim onim malim stvarima koje čine dobar i ispunjen život. S time na umu, Marija je iza sebe ostavila zavidnu ekonomsku karijeru u Zagrebu i otvorila slastičarnicu u rodnom Pelješcu. Podršku joj je pružio i suprug Ivan, poznatiji kao ''pelješki zet''.

Kako biste uživali u božanstvenim okusima pelješkog gelata, nećete morati potegnuti skroz do Pelješca jer je, zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska, Croccantino dostupan u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama.

Croccantino - pelješki gelato Croccantino - pelješki gelato Foto: Tibor Marochini/Nova studio

Iz pogona vrijednog tima Croccantino, koji čine Marija Antunović i njezina obitelj, dolazi sedam okusa koje ćete moći isprobati diljem Lijepe Naše. Jedini izazov je koji okus prvi isprobati. Sladoled croccantino inspiriran je projektom Startaj Hrvatska. Rađen je sa slanom karamelom uz dodatak krokanta – tradicionalnog, ručno rađenog pelješkog slatkiša. Tu su još sladoled od pistacije, sladoled od slanog kikirikija, sladoled amaretto, sladoled orasnice te sladoled od rogača i čokolade. Nešto drugačiji, ali ne i manje poseban dio ponude je sorbet od jagode, od čijih sastojaka čak 55 % zauzimaju prave jagode. Za savršeno iskustvo Marija savjetuje da ostavite čašicu sa sladoledom 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim probate okus, zatvorite oči i uživate u ljepoti trenutka.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2022. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju