Nisu sve žene blagoslovljene delikatnim rukama i prekrasnim noktima, no srećom postoje male tajne kozmetičkih stručnjaka uz koje se može postići taj efekt. Pametan odabir laka za nokte u ljetnim mjesecima pomoći će vam da produljite nokte i prste ili pak da pretvorite svoja njegovana stopala u delikatne ukrase koje ćete s ponosom pokazivati na plaži. Evo na što trebate pripaziti


Boje koje naglašavaju osunčanu put

Jarke boje s naglašenim bijelim među-tonovima su odličan izbor ako želite napraviti vizualni kontrast između osunčane kože i noktiju, i tako put učiniti tamnijom.

SVIJETLU PUT
će osvijetliti lak za nokte duboke zelene boje tropskih mora, a jarki narančasti lak učinit će kožu ruku još sjajnijom
SREDNJE SVIJETLA PUT voli jarku koraljnu boju, dok će fuksija učiniti ten ekstra preplanulim

Najbolji način da vizualno povećate nokte, a samim time i produljite prste je nanošenje laka za nokte u boji koži s bijelim i ružičastim nijansama

MASLINASTOJ PUTI izvrsno pristaje vruće narančaste nijanse, dok će tirkizna nijansa i boje mente naglasiti prirodne žute tonove kože.
TAMNU PUT najbolje će konstrastirati lak za nokte bijele boje, svijetlo plava nijanse ili žuta boja limuna.

Boje koje povećavaju nokte i čine ruke tanjima
Najbolji način da vizualno povećate nokte, a samim time i produljite prste je nanošenje laka za nokte u boji koži s bijelim i ružičastim nijansama. Svijetloj puti laskat će bež lak za nokte s nježnim ružičastim tonovima, a srednje svijetloj puti bijeli lak za nokte s natruhama sivih i plavičastih tonova. Maslinasta put voli bež nijanse s jakim podtonom bijele boje, a tamna put puderasto ružičastu boju.

Jarke boje s naglašenim bijelim među-tonovima su odličan izbor ako želite napraviti vizualni kontrast između osunčane kože i noktiju, i tako put učiniti tamnijom

Boje koje smanjuju nokte
Ako preferirate kraći izgled noktiju i prsta, odaberite tamnije nijanse koje će vizualno skratiti ova područja na rukama. Osobe svijetle puti u tom bi slučaju trebale odabrati lak za nokte tamno plave boje, a one sa srednje svijetlom puti tamno sivi lak s plavičastim nijansama. Nokte osoba maslinaste puti skratit će tamno crveni lak, a žene tamne puti 'oceanski' zelenu boju.

Boje s kojima stopala izgledaju manja i delikatnija

Žene su obično mnogo pustolovnije u odabiru živahnih boja lakova za nokte za predio stopala nego ruku. Da bi stopala izgledala nježnije i delikatnije treba se poigrati kremastim pastelnim bojama koje imaju upravo taj efekt.

SVIJETLA PUT voli svijetlu i reflektirajuću ružičastu boju, a oni pustolovniji mogu odabrati i boje zrelih šumskih bobica.
SREDNJE SVIJETLA PUT odlično izgleda u pastelno ružičastim nijansama, ali i jarko crvenim bojama.
MASLINASTU PUT uljepšat će sjajna ružičasta boja, ali i koraljna narančasta nijansa.
TAMNA PUT izgleda nježnije s lakom za nokte svijetle koraljne boje ili čak kremaste svijetlo ljubičaste nijanse.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju