Jedan od prvih dijelova tijelova koji pokazuje znakove starenja su ruke. Lakovi za nokte mogu odlično poslužiti u vizualnom skrivanju tih znakova te odvratiti pozornost s njih. No, postoje one boje lakova za nokte zbog kojih ruke mogu izgledati starije nego što zapravo jesu

1. Svijetloplava boja
Kako starimo, tako plave vene na našim rukama postaju sve vidljivije. Svijetle nijanse plave boje trebalo bi izbjegavati upravo jer one tada još više ističu vene. Kako biste to izbjegli posegnite za življim bojama.

2. Tamna boja
Boje poput tamnocrvene, tamnoljubičaste ili pak crne isto nisu dobra ideja. Naime, sa starenjem dolazi i do pojave tamnih pjega na rukama, a njih u prvi plan stavljaju tamni lakovi za nokte.

Lakovi za nokte u sivoj i svijetloplavoj boji znaju pretjerano isticati vene na rukama

3. Žuta boja
Korištenje lakova žutih boja trebalo bi zaobilaziti jer se ruke s vremenom mogu učiniti blijedima. Tada ovakve nijanse samo vizualno pojačavaju to bljedilo. Umjesto žute boje, radije izaberite jarke narančaste ili ružičaste nijanse.

4. Boja kože
Lakovi boje kože poznati su po tome što izdužuju prste. No, mnoge takve nude nijanse privlače pozornost na ruke, što nije idealno ako želite sakriti znakove starenja. Stoga je važno izabrati onu boju koja će usmjeriti poglede na vaše nokte, a ne na ruke.

5. Crvena boja s plavim podtonom
Crveni lakovi zapravo imaju anti-age efekt te odlično stoje svakoj ženi. No, kao i svijetloplava boja, crvena boja s plavim podtonom zna usmjeriti pažnju prema venama na rukama. U tom slučaju bolji izbori su svakako toplije i svjetlije nijanse crvene boje.

6. Koraljno ružičasta boja
Iako se na prvi pogled čini kao boja koja je življa i jarka, kada se nanese na nokte gubi tu jarkost. Umjesto takve koraljno ružičaste boje izaberite jarku koraljno narančastu nijansu.

7. Siva boja
Kao svijetloplave i tamne boje, lakovi za nokte sivih boja isto tako ističu vene na rukama. Stoga nastojte birati lakove s kojima će pažnja ostati na noktima, a neće se preusmjeriti na ruke i isticati znakove starenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju