Pjevačica Lana Jurčević na Instagramu je objavila fotografiju u popularnom modelu kupaćeg kostima znanog kao 'monokini'

Lana Jurčević uživa u godišnjem odmoru. Odmor će joj itekako trebati s obzirom na to da je uskoro očekuje početak priprema za novu sezonu popularnog showa Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato'. Lana je dio nove postave zabavne emisije koja će vas uskoro ponovno prikovati ispred malih ekrana.

Lijepa pjevačica na svom Instagram profilu zabilježila je dogodovštine s putovanja po Španjolskoj, ali i svoje odjevne kombinacije.

Odjevni komad bez kojeg ne prolazi niti jedno ljetovanje definitivno je kupaći kostim, a Lana je pokazala da voli uistinu raznolike modele. Osim klasičnog bikinija i retro jednodijelnog badića, pažnju je izazvao i monokini sa životinjskim uzorkom.

 

(@lana_jurcevic) on

Danas se naziv monokini koristi za otvorenije modele jednodijelnog kupaćeg kostima koji za razliku od klasičnog više otkrivaju figuru zahvaljujući brojnim izrezima. Originalni monokini koji je 1964. godine izradio Rudi Gernereich za ono vrijeme uistinu je bio kontroverzan i šokantan jer se sastojao samo od dubokih gaćica i dvije tanke vrpce koje su u potpunosti otkrivale ženske grudi.

Gernereich ga je dizajnirao kao simbol otpora represivnom društvu koje je smatralo da žensko tijelo u potpunosti treba skrivati od pogleda, čak i u situacijama poput boravka na plaži kada je manjak odjeće sasvim prirodna stvar.

Pogledajte i 10 slavnih kupaćih kostima o kojima se i danas priča.

 

(@lana_jurcevic) on

 

(@lana_jurcevic) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju