Da vrijeme brzo leti dokazuje i Lana Radeljak koja je gotovo preko noći iz djevojčice izrasla u pravu ljepoticu

Lana Radeljak, samozatajna 16-godišnja kći poduzetnika Josipa Radeljaka i glumice Ene Begović rijetko se viđa u javnosti i potpuno je posvećena obrazovanju.

Njezin otac Josip Radeljak s ponosom nam je otkrio da Lana sve školske obaveze odrađuje savjesno i prolazi s odličnim uspjehom, pohađala je Britansku međunarodnu školu Zagreb, a sada je upisala je XV. Gimnaziju (MIOC) u Zagrebu po IB programu.

The International Baccalaureate (IB) je neprofitna obrazovna organizacija osnovana 1968. godine u Ženevi. Od tada sa školama, vladama i međunarodnim organizacijama radi na razvoju akademski zahtjevnih i balansiranih programa međunarodnog obrazovanja koji će učenike diljem svijeta poticati na aktivno cjeloživotno učenje.

Više od milijun učenika u 146 zemalja svijeta i 3.670 škola školuje se u njihovim programima obrazovanja, a XV. Gimazija postala je ‘IB World School’ 1991. godine. U MIOC-u se trenutno mogu upisati završne godine IB Middle Years programa (MYP 4 i MYP 5) i dvije godine IB Diploma programa.

U Hrvatskoj je IB diploma od 2010. godine ekvivalent državnoj maturi pa se svi polaznici IB programa mogu prijavljivati na hrvatska visoka učilišta, a ako unutar IB mature nisu polagali određene ispite potrebne za upis, moraju ih položiti unutar sustava klasične državne mature.

Nakon završetka srednje škole Lana će studirati u Londonu, a sudeći prema njezinim dosadašnjim rezultatima ne sumnjamo da će i tijekom fakultetskog obrazovanja biti jednako marljiva i uspješna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju