Kristijan ima tri godine i iz Zagreba je, a Laura je njegova vršnjakinja iz Matulja. Osim velikog prijateljstva i činjenice da su rođeni s Downovim sindromom povezuje ih i modna kampanja koju su ovih dana snimili za jedan hrvatski brend.

Galerija Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 7 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 9 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 10 +6 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 8

Martina i Larisa mame su ovih dvoje klinaca koje su odlučile napraviti pomak i pokazati kako i njihova djeca mogu biti kao svi drugi klinci i kako je, kažu, samo nebo granica.

Tako su pozitivni primjeri iz svijeta potaknuli Martinu i Larisu da i same krenu u smjeru uključivanja djece s Downovim sindoromom u modne kampanje s hrvatskim brendovima.

Napravile su to kako bi, objašnjavaju, "pokazale javnosti da svijet mode i marketinga nije rezerviran samo za djecu i odrasle bez teškoća, već da ljepota ima mnogo lica te da svatko od nas ima 'ono nešto' i da svako dijete ima pravo biti sudionik u svim aspektima društvenog života".

Nakon što su donijele odluku, bez imalo zadrške obratile su se za suradnju brendu Looly Boo, čiji im se dizajn sviđao već neko vrijeme, naišle na oduševljenje, a onda i brzi dogovor suradnje.

  Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 10 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 10 Foto: Looly Boo

Već su pripreme za jesensku kolekciju bile u zamahu, a mi smo uletjeli baš u pravo vrijeme. Ideje su se nizale jedna za drugom i zajedničkim angažmanom mi smo uspjeli ostvariti sve što smo isplanirali, pa i više zahvaljujući prekrasnim partnerima Vanji i Marku Tolić, pričaju mame.

Modna kampanja starta s prvim danom listopada. Mame njome žele pridonijeti promjeni percepcije javnosti o osobama s Downovim sindromom.

Vjerujemo da će se budućnost osoba sa poteškoćama u razvoju promijeniti ako i same tvrtke počnu vrednovati vrijednost kojom ova skupina ljudi može doprinijeti u samom oglašavanju, kažu mame.

Ovih dana tako ćete na gradskim ulicama i društvenim mrežama možda naletjeti na lica dvoje obično neobičnih klinaca koji vole glazbu, ples, plivanje, životinje... Laura i Kristijan prijatelji su koji se čupaju i vole, blistaju pred kamerama, a sada kao malene zvijezde krče put svojim prijateljima.

Njihova priča na ovome neće stati i već sada se nastavlja pripremama za jedno veliko božićno iznenađenje.

Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 4 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 4 Foto: Looly Boo

MAMA O KRISTIJANU

Kristijan (3) živi u Zagrebu i ove je godine izabran za ambasadora jedne neprofitne globalne organizacije iz Sjedinjenih Američkih Država "Nothing Down", i to kao jedno od 35 djece iz cijelog svijeta.

Njegov je zadatak da svojim angažmanom na društvenim mrežama i drugim medijima senzibilizira javnost prema djeci sa DS-om diljem svijeta, a osobito u svojoj zemlji.

Maleni maneken iznimno je talentiran za glabu i ples, brzo pamti sve koreografije i ima dobar sluh i osjećaj za ritam. Vrlo je senzibilan i nježan. Obožava plivanje, ronjenje i druge aktivnosti u vodi.

Uključen je u program rane edukacije gdje ga se na zabavan način uz zanimljive materijale podučava i priprema za daljnje izazove koji ga čekaju u vrtiću i školi. Voli ići u vrtić i družiti se s prijateljima. Prijatelji ga prihvaćaju i aktivno sudjeluju u aktivnostima koje su vezane za njegov rast i razvoj, pomažu mu, maze ga, igraju se s njim. Znate, djeca nemaju predrasude, oni gledaju srcem, objašnjava njegova mama.

Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 8 Laura i Kristijan zvijezde su modne kampanje (Foto: Looly Boo) - 8 Foto: Looly Boo

MAMA O LAURI

Laura (3) živi u Matuljima i aktivno sudjeluje u društvenim krugovima, kampanjama, kao i na društvenim mrežama sa svojim blogom tj. Facebook stranicom "A day in Lauras life with down/Dan u Laurinom životu sa downom" s više od 2500 vjernih obožavatelja.

Od rođenja je bila u dva kalendara, reklamnoj kampanji za Udrugu Rijeka 21, imala dva nastupa na lokalnoj TV, na nekoliko američkih društvenih stranica za širenje inkluzije. Malena dama iz priče vesela je trogodišnjakinja koja je unatoč zdravstvenim tegobama izrasla u prekrasnu zvrkavu djevojčicu.

Svakodnevno nam dokazuje koliki je borac i da se sve može uz neprestani rad i trud. Jako puno radimo sa njom i rezultati su vidljivi, kaže njezina mama.

Laura ima starijeg brata Lucasa koji ima pet godina i s njim ima jednu posebnu vezu. Lucas je njezin uzor i njezin heroj, pa je tako sve "spačke" koje radi naučila kopirajući brata.

Obožava plivanje i već je naučila roniti, kao i jahanje, muziku, slikovnice, slaganje i umetanje predmeta na svakojake načine. Krenula je ovaj mjesec i u vrtić, gdje oduševljava tete i djecu. Svaki dan nauči nove nestašluke od vrtićkih prijatelja, što je neizmjerno veseli, a i svoje roditelje jer je prihvaćena baš onako kako treba i biti, bez razlika.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju