Film "Legenda o jeseni" ove godine slavi 26. rođendan.

Epska ljubavna drama redatelja Edwarda Zwicka premijeru je doživjela 1994. godine.

Priča o tri brata i njihovom ocu čiju svakodnevicu na ranču u Montani poremeti lijepa i samozatajna Susannah osvojila je gledatelje diljem svijeta. Film je nastao po književnom predlošku, istoimenoj noveli Jima Harrisona iz 1979. godine.

Za popularnost ove drame najzaslužniji je ljubavni četverokut predvođen Bradom Pittom koji glumi neodoljivog Tristana Ludlowa, a u kojem se nalaze i njegova braća Alfred (Aidan Quinn) i Samuel (Henry Thomas) te fatalna Susannah (Julia Ormond).

Obožavateljicama Tristana film bi bio jednostavno nezamisliv bez Brada Pitta, ali ta uloga originalno uopće nije bila namijenjena njemu.

Naime, Edward Zwick godinama je razvijao ideju o ovoj drami, a uloge Tristana i njegovog oca Williama kojeg glumi Anthony Hopkins, zapravo su bile namijenjene Tomu Cruiseu i Seanu Conneryju.

Tom Cruise bio bi...

glasova:

Taj glumački aranžman naposljetku se nije realizirao, a onda su producenti krenuli u novu potragu za Tristanom. Uloga je zatim bila ponuđena i Johnnyju Deppu koji ju je odbio, a konačni odabir zatim je pao na Brada.

Mnoge glumice bile su na audiciji za ulogu Susanne, uključujući Samanthu Mathis i Gwyneth Paltrow koja je nekoliko godina kasnije s Pittom glumila u filmu "Sedam" i postala mu djevojka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju