Film "Legenda o jeseni" ove godine slavi 26. rođendan.

Galerija Brad Pitt i Julia Ormond Brad Pitt u ulozi Tristana Ludlowa Aidan Quinn (Alfred), Henry Thomas (Samuel) i Brad Pitt (Tristan) +4 Julia Ormond (Susannah) i Brad Pitt (Tristan)

Epska ljubavna drama redatelja Edwarda Zwicka premijeru je doživjela 1994. godine.

Priča o tri brata i njihovom ocu čiju svakodnevicu na ranču u Montani poremeti lijepa i samozatajna Susannah osvojila je gledatelje diljem svijeta. Film je nastao po književnom predlošku, istoimenoj noveli Jima Harrisona iz 1979. godine.

Aidan Quinn (Alfred), Henry Thomas (Samuel) i Brad Pitt (Tristan) Aidan Quinn (Alfred), Henry Thomas (Samuel) i Brad Pitt (Tristan) (Foto: Profimedia)

Za popularnost ove drame najzaslužniji je ljubavni četverokut predvođen Bradom Pittom koji glumi neodoljivog Tristana Ludlowa, a u kojem se nalaze i njegova braća Alfred (Aidan Quinn) i Samuel (Henry Thomas) te fatalna Susannah (Julia Ormond).

Obožavateljicama Tristana film bi bio jednostavno nezamisliv bez Brada Pitta, ali ta uloga originalno uopće nije bila namijenjena njemu.

Brad Pitt i Anthony Hopkins Brad Pitt i Anthony Hopkins (Foto: Profimedia)

Naime, Edward Zwick godinama je razvijao ideju o ovoj drami, a uloge Tristana i njegovog oca Williama kojeg glumi Anthony Hopkins, zapravo su bile namijenjene Tomu Cruiseu i Seanu Conneryju.

Ankete

(8449) Tom Cruise bio bi...

rezultati povratak glasova2607
rezultati

Tom Cruise 1994. godine Tom Cruise 1994. godine (Foto: Afp)

Taj glumački aranžman naposljetku se nije realizirao, a onda su producenti krenuli u novu potragu za Tristanom. Uloga je zatim bila ponuđena i Johnnyju Deppu koji ju je odbio, a konačni odabir zatim je pao na Brada.

Mnoge glumice bile su na audiciji za ulogu Susanne, uključujući Samanthu Mathis i Gwyneth Paltrow koja je nekoliko godina kasnije s Pittom glumila u filmu "Sedam" i postala mu djevojka.

Aidan Quinn (Alfred) i Julia Ormond (Susannah) Aidan Quinn (Alfred) i Julia Ormond (Susannah) (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju