Facebookom se dijeli poruka Amy Gardner koju je kćeri održala prije početka nove školske godine. Komentatori na društvenim mrežama su uvjereni da bi ovu poruku svaki roditelj trebao prenijeti svojem mališanu

Moja kćer kreće u šesti razred osnovne škole. Uredili smo joj ormarić, kupili odjeću te je iznenadili s novom školskom torbom. No večeras prije spavanja, odradili smo najvažniji zadatak,’ započinje svoj dirljivi status na Facebooku Amy Beth Gardner.

Ova mama zatražila je svoju kći Breonnu da istisne sav sadržaj zubne paste na tanjur, a kada je završila zamolila je da pastu vrati u tubu. Frustrirana djevojčica ubrzo je počela uzvikivati kako to nije moguće.


Pričekala sam da se umiri, pa sam joj rekla: Zapamtit ćeš ovaj tanjur zubne paste do kraja svojeg života. Tvoje riječi imaju veliku moć. Sada kada krećeš u novi razred imat ćeš prilike iskoristiti svoje riječi kako bi povrijedila, omalovažila ili uvrijedila druge. Imat ćeš također priliku da iskoristiš svoje riječi da bi nekoga potaknula, nadahnula ili iskazala ljubav.

Imat ćeš prilike iskoristiti svoje riječi kako bi povrijedila, omalovažila ili uvrijedila druge. Imat ćeš također priliku da iskoristiš svoje riječi da bi nekoga potaknula, nadahnula ili iskazala ljubav, dio je dirljivog Facebook statusa jedna majke svojoj kćeri.

S vremenom na vrijeme ćeš izabrati krivi put. Baš poput paste za zub onog trena kada riječi izađu iz tvojih usta, ne možeš ih više vratiti. Upravo zato koristi svoje riječi s pažnjom. Odluči svakoga jutra da ćeš u svojem razredu biti poznata po svojoj nježnosti i suosjećanju. Nikad nećeš požaliti što si odabrala ljubaznost.’ napisala je ova mama.

Amyne riječi nisu samo imale snažan utjecaj na njenu kćer, već su doprijele do milijuna drugih ljudi. Ovaj je Facebook post u svega nekoliko dana podijeljen oko 700.000 puta te primio otprilike sličan broj lajkova.

Roditelji diljem svijeta oduševljeni su ovom važnom životnom lekcijom, te vjeruju da bi ju svojim mališanima trebali prenijeti sve majke i očevi. No, rijetko tko zna da je Amy Gardener postala majka tek nedavno. Prije dvije godine posvojila je sa svojim suprugom Breonnu i njezinu sestru.

Jako mi je važno da odgojim djecu koja će biti odgovorna za svoje postupke i riječi. Znam da će griješiti, ali želim im pomoći da to čine što je manje moguće,’ priznala je mama Amy za američku televizijsku kuću ABC News nakon što je njezin status postao viralni hit.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju