Kratke frizure su u trendu, naročito sve vrste boba, no za one koji nisu spremni odrezati svoju dugu kosu, takozvana leptir frizura mogla bi biti vrlo primamljiv izbor. Frizuru koja se najavljuje kao veliki proljetni trend nazivaju i novom fudbalerkom, ali u puno profinjenijoj i ženstvenijoj varijanti.

Privlačnost ove trendovske frizure jest u tome da možete imati kratku kosu, a da je ne odrežete cijelu. "Leptir" frizura zapravo su dvije frizure u jednoj, što vam daje mogućnost da se igrate s kratkom kosom, a da se ne morate ošišati.

To je zabavna frizura, gotovo kao optička iluzija, koja vam omogućava da promijenite svoj stil i da izgleda kao da ste napravili veliku promjenu, kaže frizerka Sunnie Brook. Frizura nastaje tako da se kosa na gornjem dijelu glave reže u kraćim slojevima, koji se zatim stapaju s dužim slojevima kako kosa pada.

Kraći pramenovi kose obično sežu pet do sedam centimetara ispod brade, dok dulji pramenovi padaju taman ispod ramena. Takvo klizanje kose stvara dojam meke teksture i lepršavosti kose. Kada je kosa puštena, imate lijepu, dugu slojevito ošišanu frizuru. Čim donji dio kose zavežete u niski rep ili punđu, dobit ćete kratku frizuru, poput "lažnog" boba jer će biti vidljivi samo gornji slojevi kose.

Popularnost "leptir" frizure leži u njezinoj svestranosti, nije zahtjevna za održavanje te podsjeća na stil 1970-ih.

To je nadograđena verzija klasične duge slojevite frizure. Kod klasičnog slojevitog šišanja ne postoji jaz između slojeva, svaki novi sloj nastavak je prethodnog sloja. Kod 'leptir' frizure dio koji seže do ispod brade odvaja se od ostatka kose, odnosno slojeva koji sežu ispod ramena, kako biste dobili prostor za stvaranje iluzije kratke kose kada to želite, objašnjava frizerka Danielle Priano.

Frizura se može prilagoditi svim tipovima i teksturama kose, pa čak i oblicima lica. Međutim, frizerka Sunnie Brook ističe da će najbolje izgledati na kovrčavoj i valovitoj kosi, s obzirom na to da dodavanje slojeva kovrčama može laskati njihovu prirodnom izgledu. Osim toga, kosi će dati više definirani oblik, živost i bolju teksturu bez previše oslanjanja na proizvode za definiranje kovrča.

Charlize Theron Inspiracija za šišanje: 20 najboljih bob-frizura svih vremena po odabiru Voguea

Slika nije dostupna Dječački bob: Verzija najpopularnije frizure koja u 2022. neće imati konkurenciju

Sjajna je vijest i ta da je ovu lepršavu frizuru lako održavati bez čestih odlazaka frizeru, a želite li istaknuti prirodnu teksturu kose, možete koristiti sprej koji će vlasima dati sjaj i definiranost, a ako želite dodatno naglasiti kovrče, koristite proizvod za njihovo definiranje. Za stiliziranje frizure frizerka Danielle Priano također predlaže korištenje okrugle četke i fena za dodavanje volumena u stilu fen-frizura iz 70-ih ili pak uređaj za dobivanje glatke, ravne kose.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju