Spremni ste za promjenu frizure, ali niste sigurni kako biste se ošišali? Možda će vam u toj odluci pomoći cijenjeni magazin Vogue, koji je napravio svoj popis najboljih bob-frizura svih vremena.

Galerija +0 Charlize Theron

Postoji li legendarnija frizura od boba? Preko filma do mode i politike, frizura u razini brade uvijek je bila hit. Samo se sjetite Gwyneth Paltrow u filmu 'The Royal Tenebaums', Ume Thurman u 'Paklenom šundu', geometrijski bob Nancy Kwan koji je 1963. napravio Vidal Sassoon i svevremenski bob Jacqueline Kennedy, uredno skriven ispod šešira, piše Vogue.

Ova frizura prvi je put primijećena u 20-im godinama prošlog stoljeća zahvaljujući holivudskim zvijezdama nijemih filmova koje su popularizirale takozvani tupi bob.

Šezdesete su nam donijele još uglađenih varijanti boba, a lude sedamdesete i osamdesete razbarušene i asimetrične bob-frizure.

Od tada je svatko od Rihanne do Beyonce eksperimentirao s ovim dramatičnim stilom, ali malo je frizura podijelilo javnost poput one koju imala Victoria Beckham. Kada je predstavila svoj postepeni bob koji je dobio naziv 'Posh Spice bob' ili 'Pob', on je postao prava senzacija, kaže Vogue.

Sviđaju li vam se bob-frizure?

glasova:

Frizura slavne britanske modne dizajnerice i bivše pjevačice pokrenula je novi val popularnosti boba i mnoge dame odlučile su kopirati njezinu frizuru.

Zavirite u galeriju i pogledajte koje najbolje bob-frizure svih vremena po odabiru magazina Vogue.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju