U Barceloni je održana dodjela nagrada zaklade "Princess of Girona". Španjolska princeza Leonor, kći kraljice Letizije i kralja Felipea VI., nosi titulu počasne predsjednice zaklade i ove godine osobno je dodjeljivala nagrade.

Galerija Kraljica Letizia, princeza Sofia i princeza Leonor Princeza Leonor i princeza Sofia na druženju s nekadašnjim dobitnicima nagrade zaklade Princess of Girona Princeza Sofia i kraljica Letizia na dodjeli nagrada +1 Kralj Felipe VI. i princeza Leonor na dodjeli nagrada

"Princess of Girona" privatna je zaklada osnovana 2009. godine. Bavi se podupiranjem profesionalnog i osobnog razvoja mladih u Španjolskoj te, između ostalog, lansira brojne programe koji potiču zapošljavanje mladih.

Princeza Leonor je nasljednica krune i buduća španjolska kraljica te zato sve češće sudjeluje u službenim obvezama svojih roditelja, zajedno sa svojom sestrom Sofijom.

Uoči dodjele, kraljevski par i princeze susreli su se i s nekadašnjim dobitnicima nagrada, a nakon toga uputili se na ceremoniju. Baš kao i kraljica Letizia, princeze su odjenule različite odjevne kombinacije za ove dvije prigode, a korisnici društvenih mreža pozitivno su komentirali njihov stil.

Princeza Leonor i princeza Sofia na druženju s nekadašnjim dobitnicima nagrade zaklade Princess of Girona Princeza Leonor i princeza Sofia na druženju s nekadašnjim dobitnicima nagrade zaklade "Princess of Girona" (Foto: Guliver Image)

Španjolske princeze uvijek su odjevene primjereno za svoju dob i njihova mama ne forsira previše ozbiljne i službene kombinacije za svoje kćeri. Mnogi su komentirali kako bi se vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea trebali ugledati na nju.

Princ William, princ George i vojvotkinja od Cambridgea na utakmici Princ William, princ George i vojvotkinja od Cambridgea na utakmici (Foto: Afp)

Naime, prilikom posljednjeg pojavljivanja u javnosti na utakmici između Engleske i Njemačke, 7-godišnji princ George bio je odjeven u odijelo i nosio kravatu.

I dok su jedni komentirali kako je to sasvim normalno s obzirom na to da je sjedio u kraljevskoj loži, drugi su komentirali da nema pravila po kojem gosti kraljevske lože ne mogu nositi i npr. dres reprezentacije, pogotovo kada su u pitanju djeca.

Ankete

(8750) Djeca iz kraljevskih obitelji moraju se odijevati...

rezultati povratak glasova2234
rezultati

Princeza Sofia i kraljica Letizia na dodjeli nagrada Princeza Sofia i kraljica Letizia na dodjeli nagrada (Foto: Guliver Image)

Daleko od toga da George nije bio presladak u svom odijelu, ali većini je njegova kombinacija ipak bila previše ozbiljna. S druge strane, Leonor i Sofia na dodjeli su izgledale sjajno u jednostavnim i lijepim haljinicama prikladnim za njihovu tinejdžersku dob.

Kralj Felipe VI. i princeza Leonor na dodjeli nagrada Kralj Felipe VI. i princeza Leonor na dodjeli nagrada (Foto: Guliver Image)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju