Odjevne kombinacije članica kraljevskih obitelji uvijek su pod povećalom javnosti, pogotovo onih dama na istaknutijoj poziciji. Pravila odijevanja za njih su drugačija i nepisani "dress code" zapravo im brani nošenje pojedinih komada koji bi se mogli smatrati neprimjerenima, čak i onih koji bi nama izgledali potpuno primjereno.

Galerija Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia u Kraljevskom kazalištu u Madridu Kraljica Letizia u haljini brenda Emporio Armani Kraljica Letizia +1 Kraljica Letizia

Međutim, mnogi se slažu kako su takva pravila zastarjela i bespotrebna jer je u startu jasno da si, primjerice, jedna kraljica sigurno neće dopustiti izlazak u goloj haljini kakve viđamo na holivudskim crvenim tepisima, pa nema ni potrebe za tako striktnim uplitanjem u njihovu garderobu.

S druge strane, malo konzervativnijim pratiteljima zbivanja s kraljevskih dvora čak su i neke jednostavne i elegantne haljine previše provokativne.

Meta njihovih kritika ovaj put je kraljica Letizia, po mnogima jedna od najbolje odjevenih članica kraljevskih obitelji.

Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia u Kraljevskom kazalištu u Madridu Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia u Kraljevskom kazalištu u Madridu (Foto: Guliver Image)

Letizia je u pratnji supruga došla u Kraljevsko kazalište u Madridu na obilježavanje 500. godišnjice smrti Antonija de Nebrije, slavnog španjolskog humanista, filologa i leksikografa. Kraljica je za ovu prigodu odjenula nenametljivu crnu haljinu brenda Emporio Armani koju je kombinirala s klasičnim salonkama i torbicom u istoj boji.

Kraljica Letizia u haljini brenda Emporio Armani Kraljica Letizia u haljini brenda Emporio Armani (Foto: Profimedia)

Kritičarima na društvenim mrežama zasmetao je bočni prorez na njezinoj haljini. 'Previše visok prorez za nekoga s njezinom titulom', 'je li ona kraljica ili glumica', 'zašto stalno pokazuje noge', 'ovakva haljina za obilježavanje godišnjice smrti je loš odabir', samo su neki od negativnih komentara na njezin račun.

Sto ljudi - sto ćudi i mišljenja, ali mi samo možemo zaključiti kako je Letizia i ovaj put bila elegantna kao i uvijek, u vrlo jednostavnoj i decentnoj haljini koja je u potpunosti primjerena za kraljicu.

Ankete

(9001) Kritičari su...

rezultati povratak glasova1464
rezultati

Kraljica Letizia Kraljica Letizia (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju