Humanitarnom aukcijom arhivskih vina održanom u hotelu The Regent Esplanade prikupljeno je 120 tisuća kuna za akciju Daj pet!

Aukciju je organiziralo Kutjevo d.d. koje je tom akcijom proslavilo 777. godina tradicije i kontinuiranog podrumskog djelovanja.

Uzvanici su se natjecali za vina starija i od 60 godina, a najviša postignuta cijena bila je 15 tisuća kuna koju su postigla tri vina: Graševina iz 1948., Graševina iz 1947. i velika ukrasna boca volumena 15 litara Vrhunske Graševine s potpisima hrvatskih rukometnih reprezentativaca.

Prikupljena sredstva namijenjena su malim Slavoncima i Baranjcima koji se već dugi niz godina liječe u premalenom prostoru odjela intenzivnog liječenja djece Klinčke bolnice Osijek.

Taj odjel je mjesto intenzivnog liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine, te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih mjesta istočnoga dijela Hrvatske.

Uz osječki, u Hrvatskoj postoji još samo pet kliničkih odjela takvog profila: tri u Zagrebu (Rebro, Klaićeva i Infektološka klinika), te po jedan u Splitu i Rijeci.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju