Dok muževi spašavaju svjetsko gospodarstvo, prve dame G-8 spašavaju rimske trgovce. Shopping, obilazak grada, posjet Papi, prijam kod talijanskog predsjednika i obilazak potresom pogođene L’Aquila prve dame država članica G8 će prilikom trodnevna posjeta Rimu doista uživati u bogatom programu

Obilazak rimskih znamenitosti prve su dame započele posjetom iskopinama na Rimskom forumu i Kapitolskim muzejima, a u Vatikanu ih je primio Papa.

Posjetili su i potresom uništenu L’Aquilu koju je Michelle Obama razgledala s posebnim zanimanjem u društvu gospođe Brown.

Za prve dame organiziran je i šoping, a tijekom razgledavanja najotmjenijih prodavaonica u Rimu na raspolaganju im je 40 osobnih savjetnika.

Rimski draguljar Bulgari pozvao je supruge šefova vlada država članica skupine G-8 na izložbu povijesnih kolekcija nakita u Palazzo delle Esposizioni.

Prva dama Francuske Carla Bruni nije sudjelovala u damskom programu jer je u Rim stigla naknadno, odjevena u jednostavnu krem haljinu odmah je privukla pažnju medija i ukrala show.

L’Aquilu koja je razrušena u velikom potresu 6. travnja u kojem je poginulo 300, a bez domova ostalo 50 tisuća ljudi je posjetio i George Clooney koji je u društvu glumca Billa Murraya stigao helikopterom iz svoje vile na jezeru Como.

Glumci su dočekani poput pravih zvijezda, a stanovnicima kojima je potres uništio domove donijeli su dašak glamura te su neko vrijeme proveli u razgovoru s njima.

'Vrlo je važno privući pažnju svijeta na ovo područje, a ako moje prisustvo u tome može pomoći ja sam sretan’, rekao je Clooney.

Supruga američkog predsjednika Michelle Obama stigla je u Rim s kćerima Malijom i Sashom te majkom Marian Robinson jer Michelle želi kćerima pokazati rimski Koloseum i druge znamenitosti.I kanadska prva dama Laureen Harper stigla je u Rim s djecom Benjaminom i Rachel.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju