Roman 'Staklene knjige kradljivaca snova' osim šro će dati sasvim novi prikaz viktorijanskog Londoan, očarat će vas svojom napetošću i romantičnom pričom

Tri mjeseca nakon što je mlada Celeste Temple doputovala sa svog karipskog otoka u viktorijanski London, Roger Bascombe prekida zaruke s njom.

Tjerana znatiželjom, Celeste slijedi Rogera nakon njegova odlaska s posla u državnom ministarstvu. Stigavši u plemićku kuću, gospođica Temple uskoro će se naći razodjevena, samo u svilenom donjem rublju kao sudionica rituala sa zakrabuljenim gostima i dvosmjernim zrcalima.

A to je tek prvi čin pustolovine u kojima će se ispreplesti istina i stvarnost, požuda i pohlepa, identitet i iluzija, znanost i alkemija - pustolovine na čijim se stranicama otkrivaju dosad neznani snovi fantastičnog devetnaestog stoljeća.

Kazališni dramatičar Gordon Dahlquist oduševio je književnu publiku svojim prvim romanom, prepletom stilova i žanrova tako srodnim zaboravljenom dobu koje opisuje.

Ako ste ikada mislili da je viktorijanska Engleska bila doba ukočenih, dosadnih ljudi, Dahlquist će vam strelovito i temeljito raspršiti tu iluziju - njegova raskošna, senzualna, stravična i romantična pripovijest promijenit će vaše nazore o povijesti, ali jednako tako i o razini zanimljivosti, stilske raskoši i čiste, nepatvorene uzbudljivosti koju pozamašne, sočne knjige mogu doseći.

Infinitum Nihil, producentska kuća slavnog glumca Johnnyja Deppa, otkupila je filmska prava na ovu knjigu, pa se uskoro možemo nadati i ekraniziranoj verziji.

Kome stiže knjiga?

Dvije knjige 'Staklene knjige kradljivaca snova' Zadovoljna i Algoritam daruju Mirni Perec i Petri Violić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju